تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,088,577 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,191,554 |
امنیت غذایی و دسترسی به آن در ایران | ||
نامه علوم اجتماعی | ||
مقاله 6، دوره 24، شماره 24 - شماره پیاپی 449، دی 1383 اصل مقاله (651.98 K) | ||
نویسنده | ||
علی شکوری* | ||
چکیده | ||
امنیت غذایی پیوسته بعنوان هدف اصلی سیاست های توسعه و دسترسی به مقدار کافی مواد غذائی و سلامت تغذیه ای همواره بعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه و زیر ساخت مهم پرورش نسل های آینده کشور در بعد از انقلاب مورد تاکید بوده است این مقاله با بهره گیری از روش اسنادی به بررسی ها رابطه بین سیاست های توسعه کشاورزی و امنیت غذایی بعد از انقلاب می پردازد و در پی آن است تا میزان موفقیتاین سیاست ها را در ایجاد امنیت غذائی در سطح کلان و خرد دریابد این بررسی نشان می دهد که هر چند دولت در چارچوب سیاست های توسعه روستایی و کشاورزی اقدامات قابل توجهی را آغاز کرده و به ویژه این سیاست ها به ویژه در سال های اخیر درافزایش میزان تولید بخش قابل توجهی ازمحصولات اساسی غذائی موثر بوده اند و حتی با اجرای طرح محروی گندم توانسته است به خودکفائی دراین محصول راهبردی در سال جاری1383 برسد ولی در فراهم کردن امکان دسترسی پایدار به امنیت غذایی برای تمام افراد جامعه چندان توفیقی حاصل نشده است به عبارتی درحالی که این سیاست ها تا حد زیادی سبب ارتقای امینت غذایی ملی شده ند ولی بعلت وجود نابردابرهای پایدار در آمد و ثروت در توزیع و فراهم کردن بستر موثر و پایدار آن در سطح خرد خانوار موفق نبوده است | ||
کلیدواژهها | ||
امنیت غذایی؛ دسترسی به مواد غذایی و توسعه کشاورزی؛ نابرابری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Food security in Iran has been a major objective of rural and, agricultural policies after the revolution. This paper investigates the relationship between agricultural development policies and food security through documentary and secondary data analysis. It is actually seeking out that to what extent agricultural policies succeeded to boost up the country’s food security both at macro and micro levels. The study showed that, however the state started notable initiatives within the framework of agricultural development policies and these policies have been particularly effective in raising a considerable part of stable agricultural products in the recent years, and the country could reach self-sufficiency in wheat in 2004 through implementing ‘Wheat Axial Project’, but it is to be seen whether country is able to bring about a sustainable access to food for all strata of it’s population. In other words, while the agricultural policies could considerably raise the country’s food security at the national level, they were not able to bring about suitable circumstances of access to food at the household level, mainly because of the pre-existing sustainable inequalities in society with respect to income, wealth etc. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
access to food, Agricultural development, agricultural policies, Food security, Inequality | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 4,468 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,505 |