تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,582 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,611 |
بررسی همبستگی ژنتیکی در صد روغن دانه با برخی از صفات مهم زراعی در سویا از طریق تجزیه علیت | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 11، دوره 33، شماره 4 - شماره پیاپی 491، تیر 1381 اصل مقاله (331.83 K) | ||
نویسندگان | ||
حسن زینالی؛ ابراهیم هزار جریبی؛ محمد رضا احمدی* | ||
چکیده | ||
این تحقیق با تعداد 24 رقم و لاین سویا از گروه های رسیدگی مختلف در قالب طرح بلوک های کامل تصدفی با سه تکرار به منظور بررسی همبستگی ژنتیکی بین در صد روغن دانه و برخی صفات مهم زراعی در سال 1376 در ایستگاه عرافی محله مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان انجام شد نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام از نظر کلیه صفات مورد مطالعه اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1% وجود دارد که دلالت بر وجود تنوع ژنتیکی می نماید نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که صفات در صد پروتئین وزن صد دانه تعداد روز تا شروع گلدهی دوره پر شدن دانه و تعداد روز تا رسیدگی دارای همبستگی منفی و معنی دار و تعداد دانه در غلاف دارای همبستگی مثبت و معنی داری با در صد روغن در سطح احتمال 1% می باشند نتایج تجزیه علیت نشان داد که افزایش در صد روغن عمدتا در اثر کاهش در صد پروتئین می باشد صفات تعداد روز تا شروع گلدهی و تعداد روز تا رسیدن نیز به ترتیب دارای اثر مستقیم و منفی زیادی بر روی در صد روغن بودند نتایج این آزمایش نشان می دهد که در بین مواد مورد بررسی برای گزینش لاین های با در صد روغن دانه بالا لازم است که صفات در صد پروتئین و تعداد روز تا رسیدن در اولویت قرار گیرند و برای افزایش روغن لاین هایی انتخاب شوند که در صد پروتئین آنها کم و زودرس تر باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه علیت؛ روغن؛ سویا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This research was conducted using 24 lines and varieties of soybean from different maturity groups in a randomized complete block design with three replications, to evaluate the genetic correlation between department of seed oil and some important agronomic traits at Araghi Mahhaleh Agricultural Experimental Station of Gorghan in 1997. Results of analysis of variance showed significant differences among varieties in terms of traits under study at 1% probability level, which indicates the existence of genetic variations. Results of genetic correlation showed that percentage of protein, 100- seed weight (gr.), days to beginning of flowering, seed filling period and days to maturity had significant negative correlations while number of seeds! pod had significant positive correlation with percentage of oil (P< 1%). Results of path analysis showed that increase in percentage of oil was primarily due to decrease in percentage of protein. Days to beginning of flowering and days to maturity also had direct and negative effects on percentage of seed oil. The results showed that for selecting lines with higher percentage of seed oil, it is necessary that percentage of protein and days to maturity are placed in priority and lines with low percentage protein and early in maturity be selected. Key words: Soybean, Oil, Path analysis | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Oil, Path analysis, soybean | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,298 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 999 |