تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,504 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,122,752 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,230,948 |
چگونگی توزیع رطوبت در مخرن خشک کن نوع خوابیده طی فرآیند خشک کردن شلتوک | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 17، دوره 33، شماره 4 - شماره پیاپی 491، تیر 1381 اصل مقاله (315.17 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد طباطبائی فر؛ شاهین رفیعی* | ||
چکیده | ||
در استان مازندران بیشتر از خشک کن نوع خوابیده استفاده می شود برای بررسی توزیع رطوبت در نقاط مختلف مخزن از مخزنی دارای ابعاد 7 متر طول 2 متر عرض 0/8 متر عمق استفاده می شد مخزن به ویله سه صفحه فرضی که به ترتیب 1/5 ، 3/5 و 5/5 متر از دیواه سمت دمنده فاصله داشتند به چهار ناحیه و در عمق به وسیله سه صفحه فرضی که به ترتیب 0/15 ، 0/35، 0/55 متر از سطح شلتوک فاصله داشتند به چهار عمق تقسیم شد در نتیجه مخزن به 16 خانه کوچکتر تقسیم گردید ابتدا مخزن هر خشک کن یک نمونه برداشته و رطوبتش تعیین شد هر نوبت نمونه برداری بوسیله طرح آماری بلوک تصادفی با دو فاکتور (عمق و ناحیه هر یک در چهار سطح) و کل داده ها به وسیله طرح آماری بلوک کامل تصادفی با سه فاکتور زمان عمق و ناحیه به ترتیب در نه چهار و چهار سطح تجزیه شد مدت خشک کردن 57 ساعت طول کشید نتایج نشان داد که توزیع رطوبت در نقاط مختلف مخزن یکنواخت نیست و بیان کننده توزیع غیر یکنواخت حرارت ا ست در آخرین نوبت نمونه برداری میانگین رطوب در عمق و در ناحیه های مختلف برابر 6/67 در صد و با انحراف معیار 0/21 در صد بود | ||
کلیدواژهها | ||
توزیع رطوبت؛ خشک کن؛ رطوبت؛ شلتوک | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Moisture content distribution through a batch — type bin was investigated. A batch — type dryer is one mostly used in northern Iran (Mazandaran). The dryer bins (inside dimensions) were 7 m long, 2 m wide and 0.8 m in depth. The inside of the bin was divided into 16 cells with four regions apart from the burner and four depths. Nine drying periods were employed. The bin was filed with rough rice and while being dried, samples were taken (in nine different drying periods) from all the 16 cells with a hand operated sampler. A randomized complete block design (with two factors of region and depth) was used for each period of drying time. Therefore, the three factors in the design were period, region, and depth. Three similar bins were used to account for repetitions. A new Duncan multiple — range test of analysis of means was applied for the regions, depths, and cell. The results showed that variation in moisture distribution was significant indicating that warm air was not distributed uniformly. At the end of the drying period, average moisture content in four depths, from top to bottom, and at the four regions was 6.67% with a 0.2 1% of standard deviation. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Dryer, moisture, Moisture distribution, Rough rice | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,976 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 908 |