تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,500,801 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,763,850 |
مطالعه تاثیر روغنهای فرار برخی گیاهان (پونه، نعناع، ترخان، زیره و آویشن) بر روی باکتریهای E.coli و S.aureus در محیط کشت مایع | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 18، دوره 57، شماره 4 - شماره پیاپی 604، بهمن 1381 اصل مقاله (185.76 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر مجتبی بنیادیان؛ دکتر گیتی کریم* | ||
چکیده | ||
هدف: تعیین حداقل غلظت مهار کننده و حداقل غلظت کشنده روغنهای فرار گیاهان مورد استفاده برای باکتریهای E.coli و S.aureus طرح: مطالعه مداخله ای و به دست آوردن غلظتهای موثر روغنهای فرار گیاهان مواد: روغنهای فرار گیاهان پونه (Mentha pullegium) نعناع (Mentha piperita) ترخان (Artemisia dracunculus) زیره ساه (carumcarvi) و آویشن (Thymus volgaris) باکتری Ecolo k12 (تهیه شده از دپارتمان میکروبیولوژی دانشگاه بریستول - انگلستان) باکتری s.aureus (تهیه شده از مؤسسه رازی 1907 RTCC) محیط کشت آبگوشت مغذی و آگار مغذی ساخت مرگ روش : 1- ایجاد غلظتهای مختلف روغنهای فرار گیاهان در محیط آبگوشت مغذی . 2- تلقیح 106باکتری در هر میلی متر محیط 3- گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سانتیگراد برای مدت 24 ساعت 4- مشاهده لوله های محیط کشت از نظر رشد باکتری 5- کشت از لوله بر روی محیط آگار مغذی 6- بررسی پلیتها پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه از نظر کلنی باکتری نتایج: نتایج این مطالعه نشانگر این بود که بیشترین تاثیر را روغنهای فرار آویشن بر روی این دو باکتری داراست . به طوری که حداقل غلظت مهار کننده عصادره این گیاه برای باکتریهای E.coli و S.aureus به ترتیب برابر 4 و 5 درصد بود. روغنهای فرار گیاهان نعناع ، پونه و زیره تاثیر متوسطی بر روی باکتریهای مورد مطالعه از خود نشان دادند. نتیجه گیری : براساس نتایج به دست آمده روغنهای فرار گیاهان مورد استفاده اثر ضد میکروبی قابل قبولی ازخود نشان دادند. بنابراین امکان اینکه بتوان از آنها به عنوان یک نگهدارنده و یک طعم دهنده طبیعی در مواد غذایی استفاده کرد وجود خواهد داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
آویشن؛ اشریشیا کلی؛ پونه؛ ترخان؛ روغنهای فرار؛ زیره؛ ستافیلوکوک آرئوس؛ نعناع | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Objective: To evaluate the effectiveness of some plant essential oils on E.coli and Saureus. Design: Interventional study and obtain the effective concentration of each essential oils. Materials: Essential oils of Pennyroyal (Mentha pullegium), Peppermint (Mentha piperUa), Tarragon (Artemisia dracunculus), Caraway seed (Carum catVi) and Thyme (Thymus volgaris). E.coli k12: Department of microbiology university of Bristol. S.aureus RTcc 1907: Razi Institute. Procedure: 1- Induce the varius concentration of each essential oils in broth medium. 2- In tradition of 106 bacterial of medium. 3- Incubate over night at 37 °c. 4- Check the tubes for growth of bacteria. 5- Subculture in agar medium and incubate over night at 37°c. 6- Check the plate for bacterial colonies. Results: The results showed that the volatile oils of the thyme was the most effective oil, thus the MIC and MBC of this oil on E.coli were 0.1%, 0.15% and on Saureus were 0.05%, 0.1% respectively. The oils of peppermint, pennyroyal and caraway seed had moderate effect while the volatile oils of Tarragon had the minimum effect on tested-bacteria. Implication: As the results showed, all of the essential oils have antimicrobial activity, thus it is possible that use these oils as a natural flavouring and preservative in foods. J. Fac. Vet. Med Univ. Tehran. 57, 4: 81-83, 2002. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Caraway seed, E.coli, Pennyroyal, Peppermint, S.aureus, Tarragon, Thyme, Volatile oils | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,747 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,343 |