تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,189 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,193 |
اثر سطح و منبع چربی جیره بر عملکرد پروار گوساله های نر کردی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 32، شماره 3 - شماره پیاپی 901، خرداد 1380 اصل مقاله (526.41 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ حسن صادقی پناه؛ احمدزارع شحنه؛ پرویز جامعی* | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین اثر سطح و منبع چربی بر عملکرد پروار گوساله های نرکردی‘90 راس گوساله با میانگین وزن اولیه 18 ±224 کیلوگرم در شرکت گوشت زیاران در منطقه زیاران بمدت 98 روز با چیره های غذایی (1) بدون مکمل چربی ؛ (2) حاوی 5% چربی مخلوط (پیه و چربی طیور به نسبت 4 به 1) تغذیه شدند. در این پژوهش قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی جیره ها ‘ افزایش وزن روزنه‘ بازده غذایی‘ درصد لاشه‘ قطعات لاشه‘ چربی داخلی‘ ضخامت چربی پشت ‘ سطح مقطع ماهیچه راسته‘ اندازه گیری شدند. میانگین قابلیت هضم ظاهری جربی خام جیره های 1‘2 و 3 به ترتیب 3/59%‘ 84/68% و 54/78% قابلیت هضم دیواره سلولی 2/49% ‘ 0/47% و 5/40% و قابلیت هضم دیواره سلولی منهای همی سلولز 1/44% ‘0/42% و 0/38% بود. تفاوت بین میانگین ها در مورد صفات فوق معنی دار بود (0.5 >P) . قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام به طور معنی دار تحت تاثیر جیره غذایی قرارنگرفتند. میانگین افزایش وزن روزانه گوساله های تغذیه شده با جیره های 1‘2 و3 به ترتیب 735/0 ‘864/0 و 930/0 کیلوگرم‘ ضریب تبدیل غذایی 77/10 ‘34/8 و 92/7 و ضخامت چربی پشت 98/8 ‘25/10 و90/9 میلیمتر بودند. تفاوت بین میانگین ها برای این صفات معنی دار بود(0.5 >P) . درصد لاشه گرم گوساله های تغذیه شده با جیره های 1‘2 و3 به ترتیب برابر 18/54‘ 00/55 و 33/54 و درصد چربی داخلی 11/5 ‘12/4 و 76/4 بودند که از نظر آماری بطور معنی داری تحت تاثیر جیره غذایی قرارنگرفتند . تفاوت معنی دار ی بین گوساله های تغذیه شده با جیره های مختلف از نظر سطح مقطع ماهیچه راسته و ترکیبات شیمیایی گوشت بدون استخوان دنده های 10‘11 و 12 وجود نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
پیه؛ چربی؛ چربی طیور؛ خصوصیات لاشه؛ عملکرد پروار؛ گوساله نر پرواری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effect of tallow and blended tallow plus poultry fat (4:1) on feedlot performance , carcass composition and digestibility were studied. 90 kordian yearling bull (initial body weight = 224±18 kg) were divided, based on weight and , assigned to one of three diets containing 0(CR) ,5% tallow (TR) and 5% blended fat (BR) . Bulls were adapted to the diets over aperiod of 15-d, followed a 98-d feeding period. Bulls were slaughtered and carcass characteristics were evaluated . Apparent digestibility . of fat in CR was lower (p<0.05) than in TR and BR (59.3 versus 68.84 and 78.5% ) . The digestibility of neutral detergent (40.5%) and acid detergen fiber (38.5%) of BR were lower than TR (47.0 and 42.0) and of CR (49.2 and 44.1% , respectively) . Average daily gains were 0.735,0.864 and 0.930 kg for CR , T R (p<0.05) and BR , respectively . feed conversion ratio of BR and TR were (p<0.05) superior to CR ( 7.92 and 8.34 versus 10.77) . supplemental fat did not affect dressing percentage (54.18,55.00 and 54.33 for CR,TR and BR , respectively) , fat thickness, longissiums muscle area (sq cm ) , chanel fat % (pelvic+ heart fat) and chemical composition of boneless meat of 10-11-12 ribs . In conclusion, inclusion of fat in diets improved performance and feed efficiency and resulted in substantial economic benefits, particularly , for belended fat. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
carcass characteristics, fat, Feedlot performance, Finishing brll, Pultry fat, Tallow | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,883 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 918 |