تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,940 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,721 |
آثار ذرت سیلویی عمل آوری شده و کاه ملاس دار عمل آوری شده در پروار گوساله های نر هلشتاین | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 31، شماره 4 - شماره پیاپی 931، تیر 1379 اصل مقاله (992.15 K) | ||
نویسندگان | ||
پرویز جامعی؛ فرزادمیرزایی آقچه قشلاق؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
اثر ذرت سیلوشده و کاه عمل آوری شده با اوره بر روی مصرف خوراک،قابلیت هضم،توان تولید و خصوصیات لاشه گوساله های هلشتاین مورد مطالعه قرار گرفت. 24 رأس گوساله نر با سن حدود 6 ماه و متوسط وزن زنده 64±5/203 کیلوگرم در قالب یک طرح بلوکهای کامل تصادفی با 6 جیره و 4 تکرار به مدت 120 روز با جیره های کاملاً مخلوط شده زیر تغذیه شدند.الف:جیره1 (50%کنسانتره +35%یونجه+15%ذرت سیلوشده عمل آوری نشده)،ب:جیره2(50%کنسانتره+50%یونجه خشک)،ج:جیره3(50%کنسانتره+50%ذرت سیلوشده عمل آوری نشده)،د:جیره4(50%کنسانتره+50%ذرت سیلوشده عمل آوری شده با اوره)،ه:جیره5(50%کنسانتره+50%کاه جوعمل آوری شده بااوره)،و:جیره6(85%کنسانتره و15%یونجه خشک)بودند.در تمام جیره ها از یک نوع کنسانتره استفاده شد.در عمل آوری ذرت سیلویی از سطح 5/0 درصد اوره براساس وزن تر و در عمل آوری کاه از محلول 5درصداوره استفاده شد. در طول مدت آزمایش هر 15 روز یکبار افزایش وزن و بازده غذایی اندازه گیری گردید.قابلیت هضم جیره ها با استفاده از اکسید کرم سه ظرفیتی (Cr2O3)تعیین شد. در پایان آزمایش گوساله ها ذبح،درصد لاشه و قطعات آن اندازه گیری شد.نتایج نشان داد که تفاوت بین میانگین ماده خشک مصرفی روزانه در بین جیره های غذایی و گروههای وزنی معنی داری است (05/0>P).بیشترین میانگین ماده خشک مصرفی مربوط به جیره6(622/8 کیلوگرم) وکمترین مقدار مربوط به جیره 5 (854/5کیلوگرم)بود.بیشترین میانگین افزایش وزن روزانه با (429/1 کیلوگرم)مربوط به جیره6(محتوی 85%کنسانتره و 15%یونجه)بود وکمترین(855/0کیلوگرم)مربوط به جیره 5(محتوی50%کنسانتره و50%کاه عمل آوری شده)بود.بهترین بازده غذایی مربوط به جیره 6(574/16درصد)وبدترین میانگین مربوط به جیره5(118/15درصد)بود.تفاوت بین میانگین های ضریب تبدیل غذایی در جیره های غذایی و گروههای وزنی معنی دار نبود. بهترین میانگین ضریب تبدیل غذایی نیز در جیره6مشاهده شد(034/6کیلوگرم)وبدترین از آن جیره 5با میانگین(615/6کیلوگرم)بود.در قابلیت هضم ماده خشک جیره6(با05/70درصد)بالاترین بود،درصورتیکه درصدمربوط به جیره5(با22/58درصد)پایین ترین بود. از نظر وزن قطعات لاشه،سطح مقطع ماهیچه راسته،وزن چربی داخلی،فقط جیره5 نسبت به بقیه جیره ها بالاتر و اختلاف معنی داری نشان داد (05/0>P) . از روش ترقیق اوره جهت تعیین ترکیبات بدن زنده گوساله نتایج مثبت به دست آمد ومیتوان جهت تخمین ترکیبات بدن که همبستگی در آن مثبت وبالا می باشد،بکار گرفت. | ||
کلیدواژهها | ||
اوره؛ پروار؛ ذرت سیلویی؛ عمل آوری؛ گوساله | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effects of urea-treated cornsilage and barley straw tre,_ted with 5% ., of urea solution on fattening performance of Holstein male calve was studied in a randomised complete block design, using 24 male calves of siX month age, with a mean live weight of 03.5:t64.14 Kg. Six total mixed _rations, (1) Q concentrate 50%, alfalfa hay 35% and untreated corn1rlage 15%, (2) concentrate 50% and alfalfa hay 50%, (3) concentJate 50%, and untreated-cornsilage 50%, (4) concentrate 50% and treated _orn silage 50% , '-¬ (5) concentrate 50% and treated barley straw 50%, and (6) concentrate 85% and alfalfa hay 15% were fed to the calves for a 120 day period. The rations were fed individually, live weight and feed consumtion being measured every two weeks. Apparent digestibilty of the rations (using Cr203) and blood urea space were determined. At the end of the experiment the calves were slaughtered, their dressing percentages and carcass cuts measured. The results indicated that: average daily gain, feed intake and feed conversion in calves fed with ration 6 were higher than those in calves fed with the other rations. The difference between digestion coefficient of ration six with that in others was significant (P<0.05). Carcass cuts, loin area and chanal fat of the calves which were fed with ration 5 were superior in comparIson with those in calves fed with to the other rations(P<0.O5). According to obtained data, we can use urea space method to evaluate the body composition of fattening bull calves. The fattening performance of the calves inai(;ated that ration 6 was superior to others. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
calves, Cornsilage, Fattening, Urea-treated | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,194 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 937 |