![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,091 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,417 |
بررسی عوامل موثر در سرعت فرآیند خشک کردن اسمزی سیب زرد لبنانی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 17، دوره 31، شماره 2 - شماره پیاپی 956، اردیبهشت 1379 اصل مقاله (379.63 K) | ||
نویسندگان | ||
احمد کلباسی؛ حامد فاطمیان* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر دماهای 40و45و50 درجه ی سلسیوس و غلظت های 50و70 درصد محلول های سوکروز و گلوکز حاوی مقادیر مختلف‹صفر،نیم ویک درصد › نمک کلرور سدیم برسرعت یا سینتیک فرآیند خشک کردن اسمزی سیب رقم گلدن دلیشس بعنوان میوه مدل مورد بررسی قرار گرفت.نتایج حاصله نشان داد که با افزایش دما وغلظت محلول اسمزی میزان جذب ماده جامد از محلول اسمزی به سمت بافت نمونه ها به ترتیب به صورت خطی ونمائی زیاد میگردد.همچنین افزودن مقدار محدودی نمک کلرور سدیم به محلول اسمزی موجب کاهش میزان جذب ماده خشک‹ازمحلول اسمزی به سمت میوه› وافزایش شدت آبگیری از میوه می گردد.ازطرف دیگر با افزایش دمای محلول های محتوی 70 درصد سوکروز کارآیی فرآیند اسمزی کاهش می یابد.از مجموع بررسی های به عمل آمده مشخص شد که بیشترین کارآیی فرآیند اسمزی مربوط به نمونه های سیبی ست که در معرض محلول 50 درصد سوکروز و حاوی یک درصد نمک کلرور سدیم در دمای 50درجه سلسیوس قرار گرفته است . | ||
کلیدواژهها | ||
افزایش ماده خشک؛ برگ خشک سیب؛ خشک کردن اسمزی؛ شدت آبگیری؛ فعال کننده های اسمزی؛ محلول ساکارز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effects of temperature (40, 45, 50 °C), solute concentration of sucrose and glucose solutions (50, and 70%) and different amounts of sodium chloride (0.0, 0.5 and 1 %) on kinetics ,)f osmotic dehydration of Golden Delicious apple. as a model fruit were studied. The results showed, that the soluble solid uptake rises with increase in temperature and solute. concentration of osmotic solution in a linear and exponential form, respectively. Also, the addition of sodium chloridc causes a decrease in the soluble solid uptake and an increase in the rate of the process. On the other hand, the efficiency of the osmotic dehydration in 70% (W/W) sucrose solution decreases with an increase in temperature. Finally, the highest efficiency and rate of osmotic dehydration. is related to samples exposed to 51Y1c (W/W) sucrose solution, containing 1 % (W/W) sodium chloride. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
. Dehydration rate, Dried apple slices, Osmotiveagents, Osomotic dehydration, Solid uptake, Sucrose solution | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,221 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,226 |