تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,112,606 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,216,342 |
بررسی امکان استفاده از هسته مرکبات حاصل از ضایعات کارخانه های فرآوری به عنوان منبع روغن خوراکی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 31، شماره 2 - شماره پیاپی 956، اردیبهشت 1379 اصل مقاله (428.5 K) | ||
نویسندگان | ||
منوچهر حامدی؛ فرزاد گودرزی* | ||
چکیده | ||
روغن هسته های پرتقال شهسوار ،لیموترش شیراز ،گریپ فروت جیرفت و روغن هسته های پرتقال ،لیموترش گریپ فروت ضایعات کارخانه های افشره ،یک ویک وسنوس بررسی شدند .ترکیب تقریبی هسته ها پس از خشک کردن در در گرمخانه خلاءو پوست گیری تعیین شد .هسته پرتقال شهسوار بالاترین میزان روغن‹8/44%›راداشت قابلیت استخراج روغن به وسیله به وسیله سه حلال هگزان ،اثر نفت وآمیزه ی1:1 آنها مقایسه گردید .آمیزه ی1:1 هگزان و اتر نفت به طور معنی داری بالاترین بازده راداشت .مشخصات فیزیکی و شیمیایی روغن های خام وپالایش شده ی هسته مرکبات تعیین و اثر پالایش بر هر صفت به کمک آزمون جفتی t-student مطالعه شد که وجود اختلاف معنی دار در همه صفات بین آنها را نشان داد .روغن های پالایش شده هسته مرکبات بجزاسیدیته عددرنگ در بقیه صفات کم ولی معنی داری داشتند.روغن های هسته مرکبات با روغن های پنبه دانه ولوبیای سویا آمیخته شدند وتحت رنگبری قرار گرفتند. بیشترین اثر در نسبت های 2:3و1:1به ترتیب با پنبه دانه وسویا به دست آمد .روغن هسته های پرتقال وگریپ فروت به ترتیب دارای بالاترین وپایین ترین میزان اسیدهای چرب اشباع نشده بودند .اسید چرب غالب در روغنهای گریپ فروت و لیموترش پالمیتیک ودر پرتقال لینولییک بود .میزان اسید لینولنیک از 1/2 تا1/5 نوسان داشت که بالاترین و پایین ترین میزان آن به ترتیب در هسته های لیموترش وگریپ فروت بود.محتوای عناصر FeوCuروغن های پالایش شده به روش طیف سنجی جذب اتمی اندازه گیری شد و روغن هسته لیموترش بیشترین میزان FeوCu را داشت. روغن های پالایش شده ی هسته یگریپ فروت ولیموترش در آزمون گرم خانه ?C ?60 به ترتیب بیشترین و کمترین پایداری را داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
پایداری؛ پرتقال؛ ترکیب؛ رنگبری؛ روغن خوراکی؛ گریپ فروت؛ لیموترش؛ هسته مرکبات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Citrus seed oils of Shahsavar orange, Shiraz lemon, Jayroft grapefruit and the seed oils of orange, lemon, and grapefruit wastes of Afsnoreh,l & 1, and Senus factorios investigated. The proximate composition of seeds determined after drying in VUClium OWl! and dehulling. seeds of Shahsavar orange had the highest oil level (44.8%). Oil extractability of 3 solvents: hexane, petroleum ether, and 1: 1 mixture of them compared. 1:1 mixture of hexane and petroleum ether had significantly highest yield. Physical and chemical characteristics of raw and refined citrus seed oils determined and the effect of refining on each attribute with t-student test studied, which showed the significant difference between them in all aspects. Refined citrus seed oils had low but significant differences in all characteristics except in acidity and colour value. Citrus seed oils mixed with cotton seed and soybean oils and bleached, the 3:2 and 1:1 ratios with cotton seed and soybean oils were the most effective ones, respectively. Orange and grapefruit seed oils had highest and lowest unsaturated fatty acids, respectively. The dominant fatty acid was palmitic in grapefruit and lemon, and linoleic in orange oil. Linolenic acid content variation was between 2.1 (05.1, which the highest and lowest level of it belonged to lemon and grapefruit seed oils, respectively. Cu and Fe content of refined oils measured by atomic absorption spectrometry and the highest level of them found in lemon seed oil. Grapefruit and lemon seed oils were the most and least stable oils in 60:t 1 0 C oven test, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bleaching, Citrus seed, Composition, Edible oil, Grapefruit, Lemon, orange, Stability | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,875 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,158 |