تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,508 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,267 |
اثر مقادیر مختلف اوره روی تجمع نیترات وتغییرات فسفر وپتاسیم در سوخ وبرگ ارقام پیاز(Allium Cepa L.) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 7، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1025، خرداد 1378 اصل مقاله (397.71 K) | ||
نویسندگان | ||
بهرام رستم فرودی؛ عبدالکریم کاشی؛ مصباح بابالار؛ حسین لسانی* | ||
چکیده | ||
اثر مقادیر مختلف نیتروژن (160،120،80،40،0و200 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار)به صورت اوره روی تجمع نیترات ومیزان فسفر و پتاسیم سوخ و برگ های سه رقم پیاز(سفید کاشان،توپاز وقرمز آذرشهر)درمزرعه تحقیقاتی و آزمایشگاه گروه باغبانی دانشگاه تهران مورد بررسی قرار گرفت.برای اجرای آزمایش صحرایی ازطرح آماری کرت های خردشده درچهارتکراراستفاده شد.اندازه گیری N-NO3 ،فسفرو پتاسیم سوخ و برگ پیاز با استفاده از روش اسپکتوفتومتری و فلیم فتومتری انجام شد. نتایج بررسی نشان داد که متناسب با افزایش مصرف نیتروژن از صفر تا سطح 160 کیلوگرم در هکتار به میزان93 درصد بر تجمع نیترات سوخ افزوده میشود. تجمع نیترات در برگها بدون تفاوت آماری معنی دار کمتر از میزان تجمع آن در سوخ بود. افزایش مصرف نیتروژن مقدار نیتروژن سوخ و برگها را کاهش داد ولی مقدار پتاسیم بدون تفاوت آماری معنی دار اندکی افزایش یافت . استعداد تجمع نیترات در ارقام پیاز متفاوت بود و رقم سفیدکاشان با 6/62 میلی گرم درکیلوگرم ماده تازه بیشترین ورقم قرمزآذرشهربا 3/57 میلی گرم در کیلوگرم ماده تازه کمترین ذخیره نیترات را داشت. از نظر مقدار فسفر و پتاسیم نیز رقم سفید کاشان بردورقم دیگر برتری نشان داد . با اندازه گیری عناصر معدنی خاک بعد از برداشت محصول مشخص گردید که با افزایش مصرف نیتروژن بر میزان نیتروژن کل و فسفر قابل جذب خاک افزوده می شود. در مقابل افزایش مصرف نیتروژن موجب افزایش جذب پتاسیم شده واز مقدار آن در خاک کاسته شد.با توجه به نتایج این بررسی در صورتی که برای تغذیه پیاز از کود اوره به میزان 80 تا 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار استفاده شود،خطری از نظر تجمع نیترات بوجود نمی آید. | ||
کلیدواژهها | ||
اوره؛ پیاز؛ تجمع نیترات؛ سوخ و برگ پیاز | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Effects of different amounts or nitrogen(O,40,80, 120,160 and 200 kgN/ha) applied as urea on the accumulation, of nitrate phosphorus and potassium contents of bulbs and leaves of three onion cultivars (Sefide Kashan,Toupaz and Ghermez AzarshahI") were investigated. The experiments were conducted in the experimental fields and laboratories of Horticulture Department, U nivesity of Tehran.The field expriments weredesigned as split-plots with four replicalions.N-No3 P and K were measured by spectrophotometric and flam-photometric methods.The nitrate contents of the bulbs were increased up to 93% with increasing the N from a to 160 kg/ha.The nitrate accumulation in lcaves,without being significantly different, were lower than in the bulbs.Increasing the nitrogen fertilizer secreascd the P level of hulbs and leaves,but the level or K non-significantly increased.The capacity or nitrate accumlation were different in different cultivars and Sefide Kashan with 62.6 mg/kg fresh weight had the highest,while the Ghermez Azarshahr with 563 mg/kg fresh weight had the lowest content of nitrate.Sefide kashan has also higher P and K contents compared to the other cultivars.Measuring the minerals untrients of the soil after harvest also showed that with increasing the N-fcrtilizer application the available P of the soil were also increased. Inversly, nitrogen application resultes in higher absorption of the k and its decrease in the soiI.lt can be concluded that application or HO-120 kg nilrogcl1 per hectan.._ in the from or urea would not accumulate nitrate in bulbs of onion. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Nitrate accumulation, Onion bulbs and leaves of onion, urea | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,295 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,107 |