
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,546 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,902,936 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,952,918 |
اثر سطوح مختلف تغذیه(انرژی و پروتئین)برروی فعالیت فولیکولهای پوست،ریزش الیاف وکمیت و کیفیت پشم گوسفند ورامینی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 9، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1025، خرداد 1378 اصل مقاله (442.68 K) | ||
نویسندگان | ||
رضااسدی مقدم؛ فریبرززرافروز؛ سیدرضامیرائی آشتیانی؛ حمیدرضاانصاری رنانی* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین خوراک بر کمیت و کیفیت پشم،فعالیت فولیکولهای پوست وریزش الیاف میشهای ورامینی در حالت نگهداری،اثر5 سطح مختلف انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام مورد آزمایش قرار گرفت. سطوح انرژی و پروتئین مورد بررسی به ترتیب شامل 4/1 مگاکالری و 4/6 درصد،61/1 مگاکالری و7/7 درصد،9/1مگاکالری و1/9درصد،18/2مگاکالری و5/10درصد و47/2مگاکالری در کیلوگرم ماده خشک و8/11 درصد بود که تأثیر این جیره ها بر روی خصوصیات الیاف پشم و صفات فولیکولی 40 رأس میش سه ساله ورامینی درحالت نگهداری با میانگین وزنی 48/2± 42 کیلوگرم بمدت 112 روز مورد بررسی قرار گرفت . در طول دوره آزمایش وزن زنده حیوان ومیزان خوراک مصرفی ثبت و همچنین از الیاف پشم و پوست نمونه برداری شد و جمعاً 160نمونه الیاف و 560 نمونه پوست به سطح یک سانتی متر مربع جمع آوری ومورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق از طرح آماری کاملاً تصادفی(CRD)استفاده شد وجهت تجزیه و تحلیل بعضی از صفات الیاف مانند وزن پشم شسته شده،طول الیاف،قطرتارپشم و همچنین وزن زنده حیوان که به شکل اندازه گیریهای مکرر بود از روش تجزیه واریانس چند متغیره استفاده گردید. در مورد صفات فولیکولی از جمله نسبت فولیکولهای ثانویه به اولیه (S/P) تراکم فولیکولی ونسبت فولیکولهای غیرفعال به فعال از روش تجزیه واریانس یک طرفه استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که جیره غذایی (انرژی و پروتئین)اثر معنی داری بر روی صفات الیاف پشم دارد (05/0>P)بطوریکه با افزایش سطح انرژی و پروتئین جیره غذایی ،وزن پشم شسته شده و طول الیاف اضافه شده و قطر تارپشم نیز افزایش می یابد.ولیکن بازده پشم کم می شود. بنابراین سطوح انرزی وپروتئین بکار رفته در این تحقیق همبستگی مثبتی با وزن پشم شسته شده،طول الیاف و قطر تار پشم داشته ولی با بازده پشم دارای همبستگی منفی می باشد. نتایج حاصل از بررسی میکروسکوپی فولیکولهای پوست نشان داد که جیره غذایی (انرژی و پروتئین)تأثیرمعنی داری بر روی نسبت فولیکولهای ثانویه به اولیه(S/P) وتراکم فولیکولی ندارد در حالیکه اثر آن بر روی فعالیت فولیکولهای پوست کاملاً معنی دار است (05/0>P). | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی و پروتئین؛ پشم؛ ریزش الیاف؛ فولیکول پوست؛ گوسفند؛ نژاد ورامینی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
An experiment was counducted to study the effect of different levels of dietary energy and protein on the activity of skin follicles and wool characteristics in Varaminie ewes. Five different levels of combined metbolizable energy (ME) and crude protein (CP) were used. These levels for ME and CP were; 1.4 Meal and 6.4%, 1.61 Meal and 7.7%, 1.9 Meal and 9.1 %,2.18 Meal and 10.5% and 2.44 Meal and 11.8%, per Kg dry matter of ration, respectively. Fourty ewes of three years old, with an average weight of 42.0+2.48 Kg, were treated for 112 days. During the experiment, wieght of animals and weight of consumed feed were recorded, and 160 wool samples and 560 skin samples were collected and examined. A completely randomized design was employed for the expriment and data were analyzed using MANDV A procedure for characters with repeated measurments such as clean wool weight, staple length, fiber diameter and body weight of animal. However one-way ANDV A was used for follicle characteristics such as the ratio of secondary to primary follicle (SIP), follicle density and the percentage of active follicles. Results showed that the level of ME and CP had significant effect (P<0.05) on wool characters so that with increase in ME and CP level in the ration, clean wool weight, staple length and fiber diameter increased, but the efficiency of wool dropped. The microscopic examination on skin follicules, showed no significant effcet of ME and CP level the ration on the SIP ratio and follicle density, while significant effect (P<0.05) was found on skin follicle activity, compared to control group. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Energy and protein, Fibre SHEDDING, sheep, Skin follicle, Varamini breed wool | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,440 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,069 |