تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,500 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,087,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,190,339 |
اثر شاخص نیتروژن محلول های غذایی در تغذیه معدنی ارقام گوجه فرنگی گلخانه ای در کشت هیدروپونیک | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 16، دوره 31، شماره 3 - شماره پیاپی 1032، خرداد 1379 اصل مقاله (855.53 K) | ||
نویسندگان | ||
مجتبی دلشاد؛ مصباح بابالار؛ عبدالکریم کاشی* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق 3 رقم گوجه فرنگی گلخانه ای به نامهای C1:NIKITA , C2:HAMRA , C3:ELENA بصورت هیدروپونیک مورد کشت قرار گرفتند و اثر 5 محلول غذایی مختلف بر روی آنها مورد مطالعه قرار گرفت.تفاوت عمده محلولهای غذایی که بصورت S4,S3,S2,S1 وS5 نشان داده شده است،در نوع نیتروژن موجود در فرمول آنها بود،به نحوی که در محلول S1تمام نیتروژن موجود در فرمول ساخت آن از نوع نیتراتی بود و بتدریج از محلول S2 تا S5 مقداری نیتروژن آمونیومی به ترکیب محلول ها،اضافه گردید.در این تحقیق دو آزمایش در فصول مختلف انجام گرفت و بر روی نتایج حاصل از دو آزمایش تجزیه مرکب انجام پذیرفت.نتایج بدست آمده نشان داد که تغییر منبع نیتروژن میتواند بر خصوصیات کمی و کیفی ارقام گوجه فرنگی گلخانه ای تأثیر بگذارد .در این تحقیق نتیجه گیری گردید که گیاهان گوجه فرنگی گلخانه ای،فرم نیتروژن (N-NO3)را به فرم آمونیومی آن(N-NH4)ترجیح میدهند.افزایش آمونیوم محلولهای غذایی ،سبب کاهش عملکرد میوه،مقدار ویتامین C میوه،درصد ماده خشک برگ و میوه،درصد اسیدیته قابل تیتراسیون،مواد جامد قابل حل میوه و میزان نیترات میوه گردید. منبع نیتروژن محلول های غذایی ،برترکیب عناصر برگ نیز تأثیر گذاشت .افزایش آمونیوم در محلول غذایی سبب کاهش کلسیم و پتاسیم برگ و افزایش نیتروژن و سدیم برگ گردید. در بین ارقام مورد استفاده در این تحقیق نیز تفاوتهایی مشاهده گردید. بیشترین عملکرد در رقم C2 یعنی رقم HAMRA بدست آمد. | ||
کلیدواژهها | ||
آمونیوم؛ گوجه فرنگی گلخانه ای؛ محلول غذایی؛ نیترات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this research three greenhouse tomato cultivars (C1:NIKITA, C2:HAMARA, C3:ELENA) were cultured in a hydroponic system using five nutrient solutions. The main difference between nutrient solutions (S1...S5) was the form of of Nitrogen used in their formula. In S1 solution all Nitrogen was in the form of Nitrate and the amount of N-NH4 increased from S2 to S5 and S5 solution had 12 meqlL nitrate and 2 meqlL ammonium. In This research two experiment in two different seasons (winter and spring) were conducted. Results of two experiments showed that form of nitrogen can affect quantitative and qualitative charactristics of greenhouse tomato. Increasing the proportion of N- NH4 in nutrient solutions reduced fruit yield,fruit vitamin-C, leaf and fruit dry weight, fruit titrable acidity fruit T.S.S. and fruit nitrate content. Form of nitrogen affeced the elemental composition of leaves. Increasing the proportion of N-NH4 reduced leaf Ca and K and increased leaf Na and N. There were some significant differences between cultivars used in this research. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
ammonium, Greenhouse tomato, Nitrate, Nutrient Solution | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,202 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,538 |