تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,346 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,029 |
اثر غلظت انرژی جیره بر میزان مصرف خوراک بوسیله جوجه های گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1223، تیر 1377 اصل مقاله (826.89 K) | ||
نویسندگان | ||
سیدرضا میرایی آشتیانی؛ همایون ظهیر الدینی؛ محمود شیوازاد؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
نظریه توانایی جوجه ها در تنظیم میزان مصرف خوراک به منظور استحصال مقدار انرژی مورد نیاز‘ یک نظریه فراگیر است و تقریبا مقبولیت همگانی دارد. علیرغم این موضوع‘ نتایج برخی از پژوهشها این نظریه را به طور کامل تأیید نکرده و نشان می دهدکه جوجه ها نمی توانند مصرف انرژی ‘ انرژی بیشتری مصرف خواهندکرد. به منظور بررسی بیشتر این موضوع‘ که به عنوان اصلی بنیادی در تنظیم جیره های غذایی طیور مطرح است ‘ سه آزمایش طراحی و اجراء شد. در آزمایشهای اول و دوم که وجه اختلاف آنها در فصل انجام آزمایش (بترتیب تابستان و پاییز) بود‘ پنج جیره غذایی حاوی سطوح مختلف انرژی به جوجه های گوشتی از آمیخته تجاری آرین خورانده ومصرف خوراک آنها اندازه گیری شد. درآزمایش سوم دو جیره غذایی که از نظر غلظت انرژی تفاوت داشتند به جوجه های گوشتی از دو آمیخته تجاری آرین و ودت خورانده شده و به این ترتیب اثر متقابل ژنوتیپ و سطح انرژی به مواد مغذی برای تمام جیره های آزمایشی تغذیه شده در هر یک از دوره های رشد ثابت نگه داشته شد . بر اساس نتایج این تحقیق به نظر می رسد جوجه ها‘ صرفنظر از سطح انرژی جیره‘ تا حد سیری فیزیکی خوراک مصرف نموده و توانایی تنظیم مصرف خوراک به منظور استحصال مقدار مشخصی از انرژی را ندارند. | ||
کلیدواژهها | ||
اثر متقابل انرژی جیره و ژنوتیپ ومصرف خوراک؛ انرژی جیره؛ تغذیه جوجه گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Three experiments were conducted to investgate the commonly accepted idea in poultry nutrition, “the ability of chicken in regulating the level of feed intake to satisfy it’s energy requirement.” In trials 1 & 2, performed in summer and autumn respectively, Arian broiler chicks were fed diets containing five levels of metabolizable energy. In the experiment number 3, Performed in summer, Asian and Vedette broiler chicks were fed two diets containing different energy levels in order to investigate the interaction between genotype and dietary energy level on feed intake. In each experiment energy, nutrients ratios were the same for all treatments in each growth period. The results showed that broilers from strains used in these trials can not maintain their energy intake by changing the level of feed intake. In fact, they eat to meet their needs of physical satiety, at least in range of dietary energy content chosen in these experiments. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler nutrition, dietary energy, Feed intake., genotype, interactions | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,150 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,064 |