تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,110,446 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,214,161 |
شناسایی ‘ طبقه بندی و بررسی ارزش نانوایی گندمهای ایران با استفاده از الکتروفورز پروتئینهای ذخیره ای اندوسپرم(گلوتنین) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 17، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1223، تیر 1377 اصل مقاله (1.26 M) | ||
نویسندگان | ||
علی مسعودی نژاد؛ بهمن یزدی صمدی؛ سیروس عبد میشانی؛ محمد نبی سربلوکی؛ معصومه فیروزی* | ||
چکیده | ||
رابطه بین آللهای زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا (HMW-GS) و ارزش نانوایی در 81 رقم از گندمهای ایرانی و خارجی با استفاده از روش SDS-PAGE مورد مطالعه قرار گرفت. درمکان ژنی GLU-A1 زیر واحدهای 1و*2 که آللهای خوبی برای کیفیت هستند در 31 درصد ارقام دیده شدند. درمکان ژنی GLU-D1 زیر واحدهای 10+5 که آللهای بسیار مطلوبی برای کیفیت و ارزش نانوایی هستند و زیر واحدهای 12+4 ‘ 12+3 و 12+2 که در مقایسه با زیر واحدهای اخیر آللهای نامطلوبی برای کیفیت نانوایی به شمار می روند به ترتیب در 30% و 70% ارقام وجود داشتند. امتیاز ارزش نانوایی ارقام با توجه به زیر واحدهای گلوتنین با وزن مولکولی بالا (HMW-GS) و طبقه بندی پایین مشخص گردید. در این مطالعه 9% ارقام دارای کیفیت خوب (امتیاز 10) و 51% ارقام دارای کیفیت نانوایی ضعیف (امتیاز 7-4) بودند. زیرواحدهای جدیدی نیز در سه رقم گندم ایرانی مشاهده گردیدند که با ژنوتیپ *10 + **2 نامگذاری شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزش نانوایی؛ الکتروفورز؛ پروتئینهای ذخیره ای؛ گلوتنین؛ گندم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The relations between the high molecular weight glutenin (HMW - GS) and bread - making quality of 81 Iranian wheat cultivars (T. aestivum L.), have been studied using SDS - PAGE technique. At the G1uAI locus the subunits 1 and 2* which are considered as good alleles in relation to quality were present in 31% of the cultivars. At the GIuD1 locus the subunits 5 + 10 which are related to very good bread - making quality and the subunits 4 + 12, 3 + 12 and 2 + 12 which show positive correlation with poor bread - making quality were present in 30% and 70% of the cultivars, respectively. The quality score assigned to the alleles of Glul loci by Payne method, were determined for the cultivars. In this study, 9% of the cultivars had high bread - making quality (score 10) and 51% had low quality (score 4 - 7). A new GIuD1 subunits was observed in 3 Iranian cultivars and named 2**+10* alleles. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bread-Making quality & Electrophoresis, glutenin, Seed Storage Protein, Wheat | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,730 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 935 |