تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,446 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,828 |
اثر تنش خشکی بر تغییرات پروتیینهای محلول و اسیدهای امینه دو رقم نخود ایرانی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 7، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1224، فروردین 1377 اصل مقاله (619.27 K) | ||
نویسندگان | ||
دکتر مه لقا قربانلی؛ دکتر رضا حیدری؛ دکتر مجید نوجوان؛ مهندس طیبه فربودنیا* | ||
چکیده | ||
اثر تنش خشکی بر تغییرات پروتئینهای محلول و اسید امینه دورقم نخود ایرانی بنامهای جم وکاکا در دومرحله رشد رویشی و زایشی مورد بررسی قرارگرفته است. نتایج حاصل از آزمایش نشان داده اند که در اثر تنش خشکی بمدت سه هفته ‘ پروتئینهای محلول هر دو رقم در اندامهای هوایی و ریشه درهر دو مرحله رشد‘ کاهش یافته و برعکس میزان اسیدها ی امینه افزایش یافته است. آنالیز آماری تغییرات میزان پروتئینهای محلول دو رقم در دو مرحله رشد نشان داد که اختلاف دو مرحله رشد معنی دار نبوده ولی افزایش اسیدهای امینه رقم کاکا بیشتر از رقم جم می باشد. این امر نشان می دهدکه رقم کاکا در برابر تنش خشکی مقاومتر ازرقم جم بوده است. بررسی تغییرات هر یک از اسیدهای امینه نشان داد که اسید اسپارتیک‘ اسید گلوتامیک‘ پرولین‘ لوسین و ارژینین در اثر تنش خشکی درهردو رقم افزایش پیدا کرده و اسیدهای امینه دیگر تغییر معنی دار نداشته اند. | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای امینه؛ پروتئین؛ تنش خشکی؛ نخود | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The effect of water stress on the Proteins and amino acids con tent of two different cultivars of chickpea (Cicer arietinum) was studied.. The results of ANOVA showed that the soluble proteins decreased while amino acids accumulated during the stress in shoot and root of both cultivars. Decreasing of proteins and increasing of amino acids had a positive correlation with water stress. Variation of proteins in two cultivars were not significant, but accumulation of amino acids was higher in Kaka than Jam. This may suggests that Kaka is more tolerant to water stress than Jam. Consideration of each amino acid showed that aspartic acid, glutamic acid, proline, leucine and arginine have increased under drought stress. There was no any significant change in the amount of The other amino acids. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
acids & Cicer, Drought, Protein amino, Stress | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,874 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,200 |