تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,504 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,859 |
اثر حرارت و آمونیاکی جوروی اسیدیته شکمبه ‘ تولید و ترکیبات شیر گاو هلشتاین | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 15، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1224، فروردین 1377 اصل مقاله (1.1 M) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ محمدحسن نسری فتحی؛ غلامعلی نهضتی* | ||
چکیده | ||
در این پژوهش اثر حرارت دادن و آمونیاکی کردن دانه جو روی تولید شیر‘ ترکیبات شیر و اسیدیته شکمبه مطالعه گردید. دانه جو در حرارت 120-115 درجه سانتیگراد تف داده شد. برای تهیه جو آمونیاکی شده ‘ 100 کیلو گرم دانه جو با 75 کیلو گرم محلول 4% اوره مخلوط و بمدت 60 روز سیلو گردید . در این آزمایش بر اساس یک طرح چرخشی متوازن 12 رأس گاو هلشتاین شیرده با وضعیت یکسان (10±52 روز پس از زایش) با جیره های غذایی هم مانند از نظر مواد و درصد اجزاء متشکله (37% یونجه و 63% کنسانتره) و ترکیبات شیمیایی و انرژی حاوی جو فرآیند نشده (جیره 1) ‘ جو آمونیاکی شده (جیره 2) ‘ جو تف داده شده (جیره 3) و جو تف داده شده و آمونیاکی شده (جیره 4) درسه دوره متوالی چهار هفته ای با یک هفته فاصله بین دو دوره تغذیه شدند. میانگین شیر تولیدی (بر مبنای 4% چربی) گاوهایی که از جیره های 1‘2‘3‘و4 و تغذیه شده بودند. بترتیب برابر b94/20‘a20/3‘a28/3 و a55/3 بود. این روند در مورد درصد پروتئین برابر a11/3‘a30/3 ‘b96/2 ‘a06/3 بود . میانگین درصد کل موادجامد شیر گاوهای تغذیه شده با جیره 2(4/12) ‘ با جیره 4(07/12) بیشترین ولی تغذیه شده با جیره 1 (6/11) و جیره 3(90/11) کمترین بود که تفاوت بین دومیانگین اول با دو میانگین دوم معنی دار بود (05/0>p) ‘ ماده خشک مصرفی گاوهابه ازای یک کیلوگرم شیر تولیدی برای جیره های 1‘ 2‘ 3 و4 بترتیب برابر 10/1 ‘ 04/1 ‘ 03/1و00/1 کیلوگرم بود. pH شکمبه گاوهای تغذیه شده با جیره 1 پایین ترین (02/6) و با جیره 4 بالاترین (43/6) بود که اختلاف بین آنها معنی دار بود (05/0>p) . میانگین pH مدفوع گاوهای تغذیه شده با جیره ها به ترتیب برابر 12/6‘13/6‘12/6 و20/6 بود که تفاوت بین آنها معنی دار نبود. با توجه با این یافته ها چنین استنتاج می گردد. که با آمونیاکی کردن ویا تف دادن جومی توان درصد چربی شیر‘ مقدار شیر تولیدی گاوها را افزایش داده و احتمالا بروز اسیدوز در گاوها را کاهش داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اوره؛ پروتئین؛ جو آمونیاکی شده؛ جو تف داده؛ چربی؛ دانه جو؛ شیر؛ هلشتاین | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The objective of this study was to evaluate the effects of ammoniated (AMB), roasted (ROB) and ammoniated- roasted (ARB) barley grain on milk yield, milk composition and rumen pH of lactating Holstein cows. To prepare processed barley, barley grain was mixed with 4% urea solution with 100:75 ratio (barley:water) and . ensiled for 60 days; barley was also roasted at tt5-t2OC (ROB) and then ammoniated in the case of ARB. In this investigation twelve maltiparous Holstein cows in early lactation (52:t to DIM) with similar body conditions were assigned to four rations in a balanced change over design. The rations (63% concentrate, 37% alfalfa) were used as total mixed ration. The cows were fed rations contained 37% barley (ration 1), 37% AMB (ration 2), 37% ROM (ration 3) and 37% ARB ad libitum, for three periods (28 days/period) with 7 days interval. The rations were similar, as far as, ingredients, ingredients percentage chemical, composition and energy were concerned. Average daily milk yield (4% FMC) were 20.92, 23.10, 24.12 and 24.15 kg for the cows were fed ration 1,2,3 and 4, respectively. Milk fat percentages were 2.20, 3.30, 3.28 and 3.55 ; and protein percentages, 3.11, 3.30, 2.26 and 3.06, for ration 1 through 4, respectively. Average, of milk total solid percentage for ration 2 (12.4), and 4(12.07) were higher than ration 1 (11.6) and 3(11.90), the difference between these two groups was significant (P<5%). Dry matter intake for one kg milk yield (4% FCM) was 1.11, 1.04 , 1.03 and 1.00 kg for ration 1 through 4, respectively. The rumen pH of the cows was receviedration 1 was the lowest (6.02) while those fed ration 4 was the highest (6.43), the difference significant (P<5%).Fecal pH of the cows fed ration 1,2,3 or 4 were 6.12, 6.13, and 6.20 respectively with no significant differences. On the basis of these data, we can conclude that by ammoniating and/or roasting barley grain, it is possible to increase percentage of milk fat, milk yield and reducing the incidence of rumen acidosis in milking cows. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ainmoniated barley, Berley grain, fat, Holestein milk, Protein, Roasted barley, urea, pH & Acidosis | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,313 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,054 |