تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,523,923 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,783,989 |
اثر سطوح پروتئین و ژنوتیپ برروی رشد وکیفیت لاشه خطوط پدری لاینهای گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1248، خرداد 1375 اصل مقاله (508.84 K) | ||
نویسندگان | ||
مجتبی زاغری؛ علی نیکخواه؛ محمود شیوازاد* | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر سطوح پروتئین و ژنوتیپ بر روی رشد وکیفیت لاشه خطوط پدری لاینهای گوشتی دو آزمایش انجام شد. در این تحقیق جوجه های نر وماده از دولاین B,A که خطوط پدری لاینهای بابلکنار می باشند به مدت 6 هفته (در آزمایش اول در باطری سرد و در آزمایش دوم بر روی بستر) پرورش یافتند. آزمایش شامل 16 عامل (4سطح پروتئین *2لاین *2 جنس) بود. جیره های آزمایشی شامل چهار سطح پروتئین درمرحله آغازین و رشدی و حاوی انرژی قابل متابولیسم یکسان (3200 کیلوکالری/کیلوگرم) بود. جیره های آغازین (0 تا 3 هفتگی ) حاوی 25‘23‘21و 19 درصد و جیره های رشدی (3تا 6 هفتگی) حاوی 22‘20‘18 و 16 درصد پروتئین خام بودند. در این پژوهش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی درهفته های مختلف و در پایان آزمایش درصد لاشه ‘ران سینه ‘ چربی بطنی و درصد آب و چربی لاشه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان می دهد اثر افزایش سطح پروتئین بر روی وزن بدن ‘ ضریب تبدیل غذایی ‘ درصد ران‘ سینه ‘ چربی بطنی ‘ چربی وآب لاشه مثبت ومعنی دار می باشد. با افزایش سطح پروتئین وزن نهایی افزایش یافت(در پایین ترین سطح پروتئین 1885 گرم‘ درمقابل با بالاترین سطح پروتئین 2067 گرم) . رابطه درجه اول ‘ دوم و سوم بین سطح پروتئین و وزن نهایی معنی دار بود. (05/0>P) تفاوت بین لاین A و B از لحاظ اغلب صفات مورد بررسی معنی دار بود و در تمامی صفات لاین B نسبت به A برتری داشت (وزن نهائی لاین A 1898گرم‘ لاین B2110 گرم‘ ضریب تبدیل غذایی در سن 42 روزگی لاین A92/1 ‘ لاین B88/1‘ درصد سینه لاین A7/18‘ لاین B1/20). اثر متقابل لاین * سطح پروتئین بر روی وزن نهایی معنی دار بود. بدین معنی که لاین B بهترین عملکرد را با بالاترین سطح پروتئین و لاین A بهترین عملکرد با سومین پروتئین داشت. اثر متقابل لاین * سطح پروتئین بر روی درصد ران نیز معنی دار بود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Two experiments were conducted with male broiler lines to investigate the effect of genotype and level of protein on thier growth,feed conversion and carcass quality .Four isoenergetic dietes(ME 3200 Kcal/Kg) with different levels of crude protein 19,21,23,25 and 16,18,20,22 % were formulated and fed the chicks for 0-3 and 3-6 weeks, respectively .The A and B lines from Babolkenar broiler line were used as genotype. In the first experiment 448 male and female day -old chicks from A and B lines were reared separately in cold batteries for 6 weeks. In the second experiment 1344 male and female day - old chicks from A and B lines were reared on floor for 6 weeks. In both experiments B line chicks had better performance (highest body weight, low fat deposition and better feed conversion) when the chicks were fed the ration with the highest level of protein , while A line chicks had better performance with the third level of protein. The results of the present experiments, also suggested that genotype, levels of protein in the ration and their interaction have effect on different traits.Interaction between line and dietary protein levels was significant (P<0.05) as far as the final body weight was concerned. The results of this study indicated that the levels of protein had a positive significant (P<0.01) effect on feed conversion and body weight at 6 weeks of age.Final body weights were increased as The dietary level of protein were increased .In the second experiment by increasing dietary level of protein , breast and sartorial percentage were increased (P<0.05), whereas percentage of abdominal and caraass fat were decreased (P<0.01) the carcass moisture was inversely related to carcass fat. Body weight of the B line chicks was heavier than A line chicks (P<0.01), also feed conversion rate of the B line was better than A line. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,572 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 752 |