تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,519,885 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,779,149 |
بررسی خواص کیفی‘ ارزش نانوائی ومواد معدنی ارقام گندم ایرانی از نظر تحمل به شوری | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 6، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1250، خرداد 1374 اصل مقاله (468.97 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین شاهسوند حسنی؛ سیروس عبدمیشانی؛ بهمن یزدی صمدی* | ||
چکیده | ||
تاثیر شوری بر صفات کیفی ‘ ارزش نانوائی وعناصر معدنی ارقام گندم ایرانی وخارجی طی دو آزمایش یکی د رمزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی کرج (محیط غیر شور) و دیگری درهنرستان کشاورزی مرد آباد (محیط شور) در طرح بلوکهای کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار پروتئین کل دانه ‘ جذب آب ‘عدد زلنی ‘ اجزاء منحنی فارینوگراف وعناصر معدنی برای 9 رقم گندم که دارای بالاترین ‘ حد متوسط وکمترین شاخص مقاومت به شوری بودند تعیین رشد . رقم کرج یک درمحیط بدون تنش شوری و رقم بزوستا یا در محیط باتنش شوری دارای بیشترین مقدار پروتئین در دانه بودند. د ربررسی فارینوگراف از مقدار والوریمتری برای تعیین ارزش نانوایی استفاده شد. ارقام از نظر خصوصیات مربوط به ارزش نانوائی عکس العمل متفاوتی نسبت به تنش شوری از خود نشان دادند . بطورکلی شوری باعث افزایش ارزش نانوائی گردید. رقم بزوستایا درهر دو محیط دارای بیشترین مقدار والوریمتری بود. عدم همبستگی بین شاخص مقاومت به شوری‘ جذب آب وعدد زلنی نشان داد که مقاومت به تنش شوری رابطه ای با این صفات ندارد. بین مقدار والوریمتری وعدد زلنی همبستگی مثبت ومعنی داری وجود داشت . بین ارزش نانوایی در محیط با تنش شوری و محیط بدون تنش شوری همبستگی معنی داری دیده نشد. ارقام موردبررسی درمحیط بدون تنش شوری از نظر کلیه عناصر معدنی (سدیم ‘ کلر ‘ پتاسیم ‘ کلسیم‘ منیزیم و فسفر) و در محیط با تنش شوری به غیر از پتاسیم برای سایر عناصر معدنی با یکدیگر تفاوت معنی داری نشان دادند. اثر متقابل شوری و ژنوتیپ برای تمام عناصر معدنی معنی دار شد. درمحیط با تنش شوری ‘مقدار عناصر سدیم ‘کلر‘ پتاسیم ومنیزیم افزایش وکلسیم وفسفر بمقدار جزئی کاهش یافتند . پروتئین فقط بامقدار سدیم و فسفر همبستگی مثبت ومعنی دار نشان داد. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
To study the effect of salt-stressed environment on bread making quality and mineral elements in Iranian wheat (Triticum aestivum L.)two experiments were conducted under non-salt stressed and salt-stressed environments at two locations at Karaj.The experimental design employed was a completely randomized block with four replications.Grain protein content, water absorption,Zelenyvalue,Farinograph curve components,and mineral elements were determined for nine cultivars which had high,moderate and low salt tolerance index at Karaj.Bezostaya and Karaj-1 cultivars had the highest protein content under salt-stressed and non-salt stressed environments, respectively .Valorimetry value was used to determine the bread making quality. The cultivars showed different responses to salt stress for bread making quality.Bezostaya had the highest valorimetry value under the two environments. There was not a significant correlation between salt tolerance index and water absorption and Zeleny value. The two environments was not correlated for bread making characters. There was a significant difference among the cultivars for grain mineral elements (Na,Cl,K,Ca,Mg, and P) with the exeption for K under non-salt stressed and salt-stressed environments,respectively.Salinity stress increased Na,Cl,K and Mg in grain but decreased Ca and P in grain.protein was positively correlated with Na and P under salt-streesed environment. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,967 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 888 |