![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,694,604 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,923,969 |
اثر دو جیره غذایی روی طول‘ ظرافت و تراک پشم بره های سه نژاد گوسفند ایرانی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 8، 2و3، شماره 0 - شماره پیاپی 1259، آذر 1357 اصل مقاله (316.58 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ ناصر کاشانیان* | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این پژوهش تعیین طول‘ ظرافت وتراکم پشم بره های افشاری ‘ مهربان و ترکی در دو زمان مختلف و اثر دو جیره غذایی (جیره پر انرژی و جیره با انرژی متوسط) روی این صفات بوده است. در این بررسی تعداد (21) راس بره مهربان و 25 راس بره ترکی در سن 8-7 ماهگی از شهرستان زنجان‘ همدان و پارس آباد مغان خریداری شده بودند مورد استفاده قرا رگرفتند . طول‘ ضخامت و تراکم تار پشم هر سه ناحیه بدن (شاخه ‘ پشت وکپل) هر بره پس از ورود آنها بایستگاه تعیین گرفتند وتمام پشم بره ها چیده شد. سپس بره های هر نژاد بطور تصادفی بدو گروه تقسیم وگروه ها در آغلهای جداگانه ومشابه نگهداری شدند بره های هر نژاد با دوجیره غذایی که از لحاظ انرژی مختلف (پر انرژی و با انرژی متوسط) از نظر پروتئین یکسان بودندبرای مدت 100 روز تغذیه شدند. درخاتمه دوره پرواربندی طول ‘ضخامت و تراکم تار پشم هر بره مانند دوره قبل از پروار بندی اندازه گیر ی گردید. مقایسه داده های بدست آمده و تجزیه و تحلیل آماری آنها نشان داد که تفاوت بین میانگینهای ظرافت و طول تار پشم بره های مورد بررسی در سن 8-7 ماهگی که در شرایط مختلف بزرگ شده بودند . معنی دار می باشد.(01/0>p) ‘ در این سن بره های ترکی طویل ترین (48/5 سانتیمتر) ومتراکم ترین (1755 تار در سانتیمتر مربع) نوع پشم را دارا بودند. در صورتیکه بره های ترکی طویل ترین (48/5 سانتیمتر) ومتراکم ترین (1755 تاردرسانتیمتر مربع) نوع پشم را دارا بودند. در صورتیکه بره های مهربان کوتاهترین (81/3 سانتیمتر ) و ظریفترین (75/28 میکرن) وکم تراکم ترین (1483) تار درسانتیمتر مربع داشتند. نتایج دوره بعد از پروار بندی نشان داد که تفاوت بین میانگین های ظرافت طول تار پشم بره ها معنی دار نمی باشد. همچنین تراکم تار پشم بره های هر سه نژاد در دوره پروار بندی افزایش یافته بود. اثر جیره های غذایی روی رشد پشم بره های نژادهای مختلف جزئی بود و تفاوت بین آنها از نظر آماری معنی دار نبود. همچنین تأثیر متقابل نژاد* جیره غذایی قابل توجه و قابل تفسیر نبود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The results of an experiment which studied the measurement of wool staple length, fiber diameter, fiber concentration and wool growth in three different breeds of male lambs viz. Afshari, Turki and Mehraban, 7-8 month old on two different rations, namely, high energy (HE) and medium energy(ME), are presented. Twenty-one male Afshari, 25 male Turki and 21 male Mehraban lambs, 7-8 month old purchased from different regions in Iran, were used in this experiment. At the age of purchasing, the wool staple length, fiber diameter and fiber concentration were measured on shoulder, side and rump on the right side of each sheep. Then the lambs of each breed were randomely divided into two groups, kept in two similar pens and fed with HE and ME rations for 100 days. All the lambs were shorn at the beginning of the feeding trial. At the end of the feeding period, the staple length, fiber diameter and fiber concentration were again measured as before. The results showed that the means of staple length and fiber diameter of the breeds which were raised in different conditions are significantly different (P < 0.01). At this age, Turki lanibs had longest staple (5.48 cm) and most concentrated fiber (1755/cm2), while Mehraban lambs had shortest staple (3.81 cm), finest fiber diameter and least fiber concentration (1483/ cm2 ). The data obtained at the end of the experiment showed that the difference between means of fiber diamter and fiber concentration for the breeds are significant (P< 0.01). Also, the difference between length was found significant. The fiber concentration was increased for all the breeds during feeding trial period. The effect of feed rations on the wool quality was not significant. Also, there was no interaction effect for lamb breed x feed rations for fiber qualities and wool growth | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,006 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 858 |