تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,032 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,296 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,410 |
اثر سطوح مختلف آبیاری و ازت بر عملکرد و سایر صفات زراعی گندم پائیزه آبی ‘ کرج 1 | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1264، اردیبهشت 1365 اصل مقاله (432.32 K) | ||
نویسندگان | ||
جمشید جعفری شبستری؛ سیروس عبد میشانی* | ||
چکیده | ||
بمنظور بررسی اثر سطوح مختلف آبیاری و ازت بر عملکرد وسایر صفات زراعتی گندم پاییزه آبی و تعیین حساس ترین مرحله رشد گیاه نسبت به کمبود آب آبیاری آزمایشی درمزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت . چهار تیمار آبیاری شامل =I1 برای سبز کردن بذر (PP) ‘ +PP=I2 موقع ساقه رفتن (JT)‘ +JT+PP=I3 گل کردن (FI) و +FL+JT+PP=I4 تشکیل دانه (GD) بود. مقادیرکودازته مصرفی عبارت بود از =NO صفر‘ 30=N1‘60=N2و90=N3 کیلوگرم درهکتار که در موقع شکت بصورت کود اوره به زمین داده شد. آزمایش در طرح کرتهای خرد شده با 4 تکرار انجام گردید. تیمار آبیاری درکرتهای اصلی و تیمار کود ازته در کرتهای فرعی قرار گرفت. رقم: کرج 1 در این آزمایش بکار رفت. صفات مورد مطالعه عبارت بود از: عملکرد دانه ‘ اجزاء ‘ عملکرد‘ ظهور خوشه ‘ ارتفاع بوته و درصد پروتیین دانه‘ مقادیر آبیاری برای مراحل مختلف رشد به ترتیب 10ع16‘ 1/5 و 24 سانتیمتر اندازه گیری شد. تیمارهای آبیاری برای صفات عملکرد‘ وزن هزار دانه و درصد پروتئین دانه معنی دار شد. تیمارهای کود ازته فقط برای عملکرد و درصد پروتئین اختلاف معنی داری نشان دادند. تیمار I3و I4 دارای بیشترین تأثیر برعملکرد دانه بوده و تیمار I1 حداقل تاثیر را داشته است. استفاده از کود ازته باعث افزایش مقدار پروتئین و عملکرد دانه شد ولی تامین رطوبت کافی برای گیاه باعث گردید که عملکرد بالا رفته لیکن درصد پروتئین دانه کاهش یابد. بین مقدار پروتیین و عملکرد دانه همبستگی منفی دیده شد ومقدار ضریب همبستگی (r) مربوط بین 60/0- تا 92/0- تغییر می کرد. محاسبه ضرائب حساسیت به خشکی (?) برای مراحل ساقه رفتن ‘ گل کردن و تشکیل دانه (به ترتیب 05/0‘08/0و03/0) نشان دا د که در این آزمایش مراحله گل کردن حساس ترین مرحله رشد گیاه نسبت به کمبود آب آبیاری بوده است. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
A study was conducted at karaj Experiment Station, University of Tehran, to evaluate the effect of application of limited amounts of water at various growth stages, and different levels of nitrogen on yield and other agronomic characterjstic of irrigated winter wheat (Karaj-1). Four irrigation treatments, namely,I1=preplant (PP), I2SPP+Jointing(JT), 13=PP+JT+Flowering(FL), 14PP+JT+FL+ Grain Development (GD) were used. Nitrogen levels studied, were 0,30,60,and 90 Kg/ha. The experiment was laid out in split plot design with irrigation as main plots and nitrogen as subplots. Four replications were provided for each treatment. Characters studied were: grain yield, yield components, heading time, plant height, and grain protein content. The analysis of variance tor grain yield, 1000— kernel weight and grain protein content indicated highly significant differences among the four irrigation treatments. Nitrogen treatments differences were only significant for grain yield and grain protein content. yields and protein concentration increased with higher N rates, but supply of adequate soil moisture increased grain yield and decreased protein concentration. There was negetive correlation between yield and protein. The correlation coefficients ranged from r=—.60 to —.92 for different N levels The drought sensivity coefficients were estimated for the growth stages and the flowering stage had the greatest value. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,829 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 864 |