تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,523,940 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,784,075 |
اثر مقادیر مختلف آب وکود شیمیایی در میزان محصول وسایر صفات زراعتی سوژا | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، 3و4، شماره 0 - شماره پیاپی 1268، اسفند 1356 اصل مقاله (388.13 K) | ||
نویسندگان | ||
کیانوش سعادتی؛ بهمن یزدی صمدی* | ||
چکیده | ||
اثر هفت تیمارآبیاری وکودهای ازته وفسفره روی مقدار محصول و چند صفت مهم زراعتی سوژا مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارهای آبیاری شامل W1 تا Wy بود. W1 و W2 هر کدام 6 مرتبه آبیاری ‘ W3 شامل 7 مرتبه آبیاری‘ W4 و W5 هر یک هشت آبیاری‘ W6 هفت آبیاری و W7 دوازده آبیاری بود. مقادیر کود ازته مصرفی عبارت بود از n0=0 و n1=100 کیلوگرم ازت در هکتار و سطوح کود فسفره شامل P0=0 و P1=100 کیلوگرم P2O5 درهکتار بود که هنگام کشت به زمین داده شد. آزمایش در طرح کرتهای دوبار خرد شده که در آن عامل آبیاری در کرتهای اصلی ‘ ازت در کرتچه ها و فسفر در کرتچه های خرد شده قرار داده شده بود انجام گرفت. رقم کلاوک 63 در این آزمایش بکار رفت . اندازه گیری مقدار آب در مزرعه بوسیله دو عدد پارشال فلوم سه اینچی انجام شد. مقدار آب مصرفی در تیمارهای مختلف برحسب لیتر در 30 متر مربع به شرح زیر بود. W1=137154 و W2=105281 و W3=151089 W4=214869 و W5=193599 و W6=147791 W7=424625 از این آزمایش نتایج زیر بدست آمد: 1) بازیاد شدن مقدار آب مصرفی بیشتر صفات اندازه گیری مانند تعداد غده در ریشه ‘ ارتفاع بوته‘ تعداد دانه در غلاف‘ عملکرد‘ درصد روغن در واحد آزمایشی ‘ مقدار پروتئین در واحد آزمایشی و طول ریشه افزایش یافته است. 2) بنظر می رسد که آب زیاد سبب کم شدن درصد پروتئین شده است. 3) دادن ازت به خاک سبب کاهش تعداد غده ریشه و درصد روغن شده ولی برعکس ارتفاع بوته و درصد پروتئین را افزایش داده است. 4) فسفرموجب افزایش تعداد دانه در غلاف و درصد روغن گردیده است. 5) بین آبیاری و ازت اثر متقابلی برای صفات تاریخ گل – ارتفاع و درصد روغن مشاهده شد. 6) اثر متقابل سه عاملی (فسفر *ازت* آبیاری) فقط برای درصد روغن معنی دار بود. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Effects of 7 irrigation treatments consisting of 6, 7, 8 and 12 irrigations , two levels of nitrogen fertilizer ( n0= 0 and n1= 100 kg N/ha ) and two levels of phosphorus ( P0=0 and P1= 100 kg P205 / ha ) were studied on variety Clark 63 of soybean. A split-split plot design with three replications was used . Amount of water used in the field was measured using two Parshall Flumes , and the following anvunts 2 were calculated ( liters in 30 m ) : = 137154 , W2= 105281, = 151089 , = 214869 = 193599 , W6= 147791 and = 424625 Results obtained in this experiment are summarized as follows : 1) Most traits under study such as number of nodules, root lenght , number of seeds per pod, yield, oil percentage, amount of oil per plot and amount of protein per plot were increased as a result of increasing amount of water . 2) Increased amount of water reduced protein percentage . 3) Nitrogen increased plant height and protein percentage however, it has decreased number of nodules and oil percentage . 4) Phosphorus caused a reduction in number of seeds per pod and in oil percentage | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,827 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 824 |