تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,313 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,709 |
اثرات غذایی سطوح مختلف کنجاله زیتون روی تولید و ترکیبات شیر گاوهای شیرده | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، دوره 1، شماره 0 - شماره پیاپی 1277، تیر 1376 اصل مقاله (551.07 K) | ||
نویسندگان | ||
علی نیکخواه؛ احمد قربانی* | ||
چکیده | ||
آمار و ارقام منتشره در مورد تولیدات مواد خوراکی ومحاسبات نیاز دام و طیور کشور به انرژی ‘ پروتئین و سایر مواد مغذی نشان می دهد که کمبود انرژی قابل متابولیسم (52/24%) ‘ پروتئین خام (14/19%) و فسفر (74/24%) می باشد . بنابراین‘ شناسایی منابع خوراکی غیر متداول و تعیین ارزش غذایی آنها جهت مصرف درجیره دام و طیور کشور از اولویت خاصی برخوردار می باشد. هدف از اجرای این طرح تعیین ارزش غذایی کنجاله زیتون و سطح مطلوب مصرف آن در جیره گاو هلشتاین شیرده و محاسبه هزینه تولید یک واحد شیر تولیدی با مصرف سطوح مختلف این کنجاله بوده است. در این آزمایش از 12 راس گاو شیرده همگن در شرایط یکسان به مدت 12 روز در یک طرح آماری متوازن چرخشی (4بلوک*3دوره 28 روزه*4جیره) با جیره غذایی حاوی 0‘8‘16و 24% کنجاله زیتون با پروتئین و انرژی یکسان (به ترتیب 1‘2‘3 و 4) تغذیه شدند. در طول دوره آزمایش ‘ مقدار شیر روزانه گاوها‘ ترکیبات شیمیایی آن (درصد چربی ‘ پروتئین ‘ لاکتوز وکل موادجامد) بوسیله دستگاه "Milko – Scan 133 B" تعیین گردید. میانگین شیر خام تولیدی گاوهای تغذیه شده با جیره های حاوی 1‘2‘3و4 به ترتیب برابر 56/3±05/22‘25/3± 22/22 ‘ 79/3±55/22 و 019/2 ± 70/22 کیلوگرم در روز بود. تفاوت بین میانگین معنی دار نبود. غلظت چربی شیر تولیدی به ترتیب برابر 72/0±54/3‘ 58/0±49/3 ‘ 53/0 ±21/3 و 32/0±25/3 درصد پروتئین برابر 29/0±09/3 ‘ 21/0±11/3 ‘ 28/0±16/3 و 10/0±14/3 درصد و لاکتوز برابر 17/0±70/4 ‘ 19/0 ±70/4 ‘ 23/0±73/4 و 16/0±17/4 درصد وکل موادجامدبرابر 83/0±10/12‘ 87/0±3/12‘ 97/0±75/11 و 42/0±85/11 درصد بود . تفاوت بین میانگین ها برای هیچ یک از صفات از لحاظ آماری معنی دار نبود. داده های حاصله نشان داد که با افزایش سطح کنجاله زیتون در جیره مقدار خوراک مصرفی افزایش داشته است. این افزایش احتمالا بعلت بهبودکیفیت جیره بوده است. با توجه به اینکه مصرف کنجاله زیتون تا سطح 24% در جیره در مقایسه با جیره شاهد موجب کاهش شیر تولیدی گاوها ومیزان بعضی از ترکیبات آن شده است وهمچنین موجب افزایش هزینه شیر تولیدی (86/5%) نیز گردیده است. با توجه به این یافته ها می توان پیشنهاد نمود که مصرف کنجاله زیتون در تغذیه گاوهای شیرده از لحاظ تأمین مواد خوراکی وکاهش واردات مواد خوراکی مفید می باشدولی از لحاظ اقتصادی نیاز به بهینه سازی داردکه در این راستا باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
شیر تولیدی و ترکیبات شیر؛ کنجاله زیتون | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
At the present time in Iran , Feedstuffs are not enough to meet nutrient requirements of farm animals. Lack of metabolizable energy, crude protein, and total phosphorus are 24.52, 19.14, and 24.74%, respectively .Thus , use of nonconventional feedstuffs in the ration of animis is important .The objective of this research was to evaluate nutritional value of the olive meal and proper use level of it in the ration of lactating cows. 12 lactating Holstein cows in their second pariety were used in a change over deseign. The cows were fed four isonitrogenous and isocaloric rations for 112 days in three periods (each 28 days / period). The rations consisted of ,0,8,16 and 24% level of olive meal on a dry basis , which are named rations 1 to 4 respectively. Milk production (kg) was recorded daily and samples were taken Daily milk yield for each cow was recorded and weekly milk composition once per week for determination of its composition was measured. The results show that means milk yield (kg) and fat percentges were 22.50 3.56, 3.54 0.72; 22.22 3.95, 3.49 0.58; 22.55 2.79, 3.2 0.53; and 22.70 2.02 and 3.25 0.32, for rations 1 to 4, respectively .The means of protein; lactose and total solids were 3.09 0.29, 4.70 0.17 and 12.10 0.83 (rationl)3.11 0.21 , 4.7 0.19; 12.13 0.87 (ration 2); 3.16 0.28, 4.73 0.23 and 11.75 0.97(ration3) and for 3.14 0.10, 4.77 0.16 and 11.85 0.42(ration 4). No significant differences were obserned either in milk yield or its composition statistically, thiugh feed intake were incrased as the percent olive real was raised . However, as far as the cost of milk production is concerned under the experimental method in this study the use of olive meal as a feed ingrediend can not be economicaly recomended. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,800 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,205 |