تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,477 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,946 |
بررسی کاهش ضایعات درمراحل تبدیل شلتوک به برنج سفید | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 4، شماره 0 - شماره پیاپی 1285، اردیبهشت 1377 اصل مقاله (524.31 K) | ||
نویسندگان | ||
حسن جهاندیده کوهی؛ سیدحسین میر نظامی ضیابری؛ رحیم هنر نژاد؛ محمد حسین عزیزی* | ||
چکیده | ||
بیش از 90 درصد برنج که دومین غذای اصلی اکثریت مردم جهان می باشد در آسیا تولید وبه صورت برنج سفید مصرف می شود. افزایش جمعیت در این قاره ضرورت تولید هر چه بیشتر محصولات کشاورزی ا زجمله برنج را در صدر برنامه ها و فعالیتها دولتها و متخصصین قرارداده است. محصول زراعت برنج شلتوک است. که برای تبدیل آن به برنج سفید فاکتورهای دمای خشکانیدن‘ میزان رطوبت نهایی ‘ میزان پولیش در دستگاه سفیدکن ونوع شلتوک بسیار مهم هستند اگر هنگام فرآوری موارد فوق لحاظ شوند. درصد برنج شکسته وخرده برنج به حداقل و در نتیجه میزان برنج سالم به حداکثر می رسد. واز کاهش ضایعات شلتوک درهنگام تبدیل جلوگیری به عمل می آید. حدود 90 درصد برنج تولیدی در استان گیلان از واریته های پر محصول سپیدرود ‘ خزر و بینام می باشد. عملیات تبدیل بر روی ارقام فوق به عمل آمد ونتایج زیرکسب گردید.:- تفاوت معنی داری درافزایش درصد برنج بهنگام خشک کردن درحرارت های 25‘35 و45 درجه سانتی گراد دیده شد. –تفاوت معنی داری درمیزان درصد برنج سالم در رطوبت های مختلف 11‘12 و 13 درصد هنگام تبدیل دیده شد. – تفاوت معنی داری درمیزان درصد برنج سالم درزمان متفاوت سفید رود بیشترین درصد برنج سالم را دردمای خشکانیدن 25 درجه سانتیگراد و رطوبت 11 درصد ومدت پولیش 15 ثانیه نشان داد. واریته ها ی خزر وبینام بیشترین درصد برنج سالم وکمترین ضایعات را دردمای خشکانیدن 35 درجه سانتیگراد و رطوبت 12 درصد مدت پولیش 15 ثانیه را نشان داده اند. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ شلتوک؛ ضایعات و پولیش | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The rice is the second major food consumed by the majority of the People of the world. More than 90% of rice is produced and consumed in Asia.The increased population rate necessitates more production of Agricultural products including rice as a top priority in the programms and activities of Governments and experts.A few factors are quiet important in converting paddy to white rice mills;the temperature of paddy drying ultimate moisture rate of paddy,the rate of polishing in polisher and the variety of the rice.We can minimize the percent first and second heads with optimum conditions made available in drying the paddy,controlling the ultimate moisture and the rate of polishing while converting the paddy,as a result quantity of head rice increases to maximum and the paddy loss minimizes.It is interesting to note that 90% of rice production in Guilan province includes the more productive varieties like Sapidrood,Khazar and Beenam.The results are as fallows:-A meaningful difference of percent head rice, exist between the different varieties like,Sapidrood,Beenam and Khazar.-A meaningful difference of percent head rice exists between the different temperatures used in drying of the rice,they are 25,35 and 45 °c centigrade. -The percent head rice in different moistures 11,12 and 13% showed a meaningfull difference while converting the paday to white rice.-The percent head rice in different polishers (15,25 and 35 seconds) showed a meaningful while converting the paddy to white rice. The resuts of this investigation indicates that sapidrood variety showed the maximum head rice in drying temperature of 25 c, 11% moisture and 15 seconds polishing duration. The varieties of Khazar and Beenam showed maximum head rice and the minimum losses in drying temperature of 35 c, 12% moisture and polishing rate of 15 seconds. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Losses Paddy, Milling, Polishing, rice | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,269 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,057 |