تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,515,122 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,776,278 |
بررسی تغیییرات مقادیر اتیلن درزمان برداشت وضمن نگهداری در انبار در میوه سیب رقم گلدن دلیشز | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1289، تیر 1374 اصل مقاله (552.23 K) | ||
نویسندگان | ||
مصباح بابالار؛ رضا وپورقاسم* | ||
چکیده | ||
این تحقیق طی یک دوره دو ساله در سالهای 1373-1372 در باغ تحقیقات دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران بر روی درختان سیب رقم گلدن دلیشز پیوند شده بر روی پایه M9 انجام شده است. این بررسی در قالب یک طرح آزمایشی فاکتوریل با بلوکهای کاملا تصادفی با پنج تیمارکه شامل تاریخ های برداشت بوده درسه تکرار اجراء شد . درهر تاریخ برداشت ونیز طی دوره نگهداری در انبار هر 45 روز یکبار تعداد 15 عدد میوه از هرتکرار مورد آزمایشهای زیر قرار گرفت. اندازه گیری هورمون اتیلن میوه‘ استحکام بافت‘ نشاسته‘ اسیدیته ‘ PH‘ درصد مواد جامد قابل حل ودرصد کاهش وزن میوه در انبار. درخاتمه نگهداری میوه ها در انبار‘ میوه های برداشت شده در تاریخ های مختلف در رابطه با طعم‘ مزه‘ بافت وکیفیت ظاهری با استفاده از پاتل تست (گروه تعیین کننده با استفاده از حواس) موردقضاوت قرار گرفت وبهترین تاریخ برداشت جهت نگهداری طویل المدت میوه در انبار مشخص شد. نتایج مقایسه شاخص اتیلن با دیگر شاخص های برداشت بیانگر آن است که افزایش درمقدار اتیلن 14-7 روز دیرتر ازتغییر سریع درمقدار استحکام ‘ نشاسته و همچنین مواد جامد قابل حل روی می دهد. بنابراین شاخص اتیلن به تنهایی برای تشخیص زمان برداشت میوه مناسب نمی باشد. درصورتی که استفاده از این شاخص به همراه دیگر شاخص های معمول‘ برای تعیین زمان برداشت تجارتی سیب از اطمینان بیشتری برخوردار است. تغییرات کیفی میوه طی شش ماه نگهداری در انبار نشان می دهد. که خواص کیفی میوه بعد از انبار با همان خواص در زمان برداشت همبستگی دارد همچنین ارزیابی میوه بعد ا زانبار به وسیله تست پانل نشان می دهد مناسبترین تاریخ جهت نگهداری د ر انبار د ر شرایط کرج ‘ برداشت 7±147 روز بعد از مرحله تمام گل است. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This study was performed for a period of two years in 1993 - 1994 at the research of agricultural college of Tehran University on the apple trees (Golden delicious) grafted on M IX root - stock This analyzing has been performed is a fractional experimental in randomized complete blocks design with 3 replications and 5 treatments which include Harvest date During the harvest dates and also storage period each 45 - days, 15 fruit sample from every replication was experimented by following test Measured of the ethylene hormone of fruit , flesh firmness,titrable acidity (T.A) , total soluble solids (T.S.S) , pH and reduce weight in storage At the end of storage , the yields from several harvest dates were examined in order to specify the teste , texture and qualitative apparently by the panel test persons , and the best harvest date for long storage was determined the results of comparing between ethylene and other aspects of harvest shows that increasing of ethylene happens 7-14 days after fast changes in quantities of firmness , starch and total soluble solid (T.S.S) , However only ethylene concentration was not a reliable index for determination of the best harvest date , but the use of this index with the usual index have higher reliable in commercial harvest date of apple fruits. The change of qualitative factors invoice total soluble solid , firmness and titrable acidity during 6 month storage have a pattern like for this factors at harvest time although the different harvest date was affect fruit qualities directly after storage however results of panel test and qualitaive factors indicate that fruits Harvest at 147 days after fullbloom was the best Harvest date for long term storage However in karaj climatic condition for longterm storage was better that Golden delicious apple Harvested at 147 7 days after bloom | ||
کلیدواژهها [English] | ||
- | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,056 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,032 |