تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,099,009 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,206,566 |
جداسازی باکتریهای مولد اسیداستیک از سرکه های خانگی وارزیابی پایداری گرمایی آنها | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 16، دوره 3، شماره 0 - شماره پیاپی 1335، بهمن 1383 اصل مقاله (194.33 K) | ||
نویسندگان | ||
فوزیه مقدمی؛ محمدرضا صعودی؛ محمدرضا رضوانیان¬زاده؛ شایسته سپهر* | ||
چکیده | ||
دسترسی به سویه های خانواده استوباکتراسه با تحمل حرارتی بالا اهمیت فراوانی در افزایش کارایی تبدیل زیستی الکل ها به مشتقات آلدییدی و اسیدی آنها دارد. در جستجوی باکتری های اسیداستیک 70 نمونه سرکه خانگی از 4 شهر تاکستان، تهران، قزوین و ابهر جمعآوری شد. باکتریهای مولد اسید استیک از این سرکه ها جـداسازی و سویه های جدا شده براساس سن سرکه و اقلیم آن طبقه بندی شدند. در بررسی برهم کنش سن و اقلیم بیشترین تعداد جدایه ها از سرکه های تاکستان 12-8 ماهه به دست آمد. در شناسایی جنس جدایه ها از میان 39 سویـــه جدا شده،23 جدایه از جنس استوباکتر (بدون تمایز از گلوکونواستوباکترها) و 16 جدایه گلوکونوباکتر بودند. از آنجا که نیمی از سویههای Glaucanobacter قادر به اکسیداسیون استات در محیط کشتEOM بودند (ویژگی گلوکونوباکترهای ترموتالرنت) جهت شناسایی این دو جنس تنها به پاسخ جدایه ها در محیط کشت LOM (اکسیداسیون لاکتات) استناد شد. در حالی که دمای بهینه رشد سویه های استوباکتراسه به طور معمول بین C° 33-30 و بیشینه آن کمتر از C° 37 است، یک سوم از جدایهها قادر به رشــد در دمای C°1±40 بودند. جدایه های اخیر ترموتالرنت محسوب میشوند. بنابراین بنظر می رسد که ویژگی مقاومت به دما کم و بیش در میان فلور میکروبی ایران صفتی شایع است. این داده ها نسبت به نتایج به دست آمده درسایر کشورهای آسیایی نظیر ژاپن و تایلند متفاوت است و اثرات آب و هوایی ممکن است علت اصلی آن باشد. این صفت به لحاظ صنعتی اهمیت دارد زیرا سویه های مولد می توانند به راحتی تغییرات فصلی دما را تحمل نمایند. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتریهای مولد اسید استیک؛ مقاوم گرما | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Isolation of the Acetic Acid Bacteria From Home-Made Vinegars and Evaluation of Thermal Tolerance Using thermotolerant strains of acetobacteraceae plays a much important role in bioconversion of alcohols to aldehydes and acids. Looking for such acetate producing strains, in an attempt 70 samples of traditionally home-made vinegars were collected from 4 districts of country. The regions include Tehran, Takestan, Qazvin, and Abhar cities. Acetate producing strains were isolated and sorted according to their age and the region isolated from. According to interactions between age and region most of the strains were isolated from Takestan samples of 8 to 12 months old. Among the 39 isolates, 23 strains were tentatively identified as Acetobacter spp. (not differentiated from Gluconoacetobacter sp.) and the 16 remaining strains as Gluconobacter spp.. Because half of the Gluconobacter strains had an unusual capacity of acetate oxidation in “ethanol oxidation medium” (the special trait of thermotolerant gluconobacter), “lactate oxidation” was referenced as the sole test to differentiate members of to genera. While the optimum growth temperature of these acetate producing bacteria varies between 30°C to 33°C, and the maximum growth temperature is less than 37°C, but one-third of isolates were able to grow at 40±1°C. These isolates were assumed as thermotolerant strains. Thus it seems that thermotolerancy of the acetate producing bacteria more or less is a frequent feature among natural microbiota of domestic home-made vinegar in our country. These data are much different from that of other Asian countries such as Japan, and the climate effects may be the main reason. This is an industrially important trait, because the producing strains can easily resist the seasonal heat fluctuations. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
acetic acid bacteria, Acetobacter, Glauconobacter, Gluconobacter, thermotolerant | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,106 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 916 |