
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,544 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,886,879 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,930,259 |
بررسی اثر تعادل کاتیون- آنیون جیره ها بر روی عملکرد رشد، تعادل اسید- باز خون و خصوصیات لاشة بره های پرواری ورامینی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 10، دوره 2، شماره 0 - شماره پیاپی 1416، اردیبهشت 1378 اصل مقاله (419.3 K) | ||
نویسندگان | ||
پرویز جامعی؛ جمال فیاضی؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
اثر تعادل کاتیون- آنیون جیره ها (DCAB) بر روی افزایش وزن روزانه، بازده غذایی، تعادل اسید-باز خون، قابلیت هضم جیره ها، مقاومت استخوان و خصوصیات لاشه بره ها مورد مطالعه قرار گرفت و برای این منظور از 32 رأس بره نر ورامینی با میانگین سن 9±101 روز و متوسط وزن 4/2±62/19 کیلوگرم استفاده شد. در قالب یک طرح بلوکهای کامل تصادفی بره ها با چهار گروه وزنی، چهار جیره با سطوح مختلف تعادل کاتیون- آنیون صفر، 200، 400 و 600 میلی اکی والان در کیلوگرم مادة خشک به مدت 100 روز تغذیه شدند. در این مدت در فواصل هر 14 روز افزایش وزن و بازده غذایی اندازه گیری شد. قبل از پایان بررسی قابلیت هضم جیره ها به روش اکسید کرم ((Cr2O3 مورد ارزیابی قرار گرفت و با استفاده از تکنیک ترقیق اوره، فضای انتشار اوره در مایعات خارج سلولی مطالعه شد. در پایان آزمایش بره ها ذبح و ترکیبات شیمیایی و خصوصیات لاشه بدون استخوان و قدرت استخوانها تعیین شد. نتایج نشان داد که کمترین افزایش وزن روزانه 161/0 از آن جیره با DCAB صفر و بیشترین 207/0 گرم از آن جیره با DCAB 400 میلی اکی والان بر کیلوگرم ماده خشک بود (p>0/05) سطوح مختلف DCAB روی اسیدیته خون اثر معنی داری داشت (p>0/05) بهترین ضریب تبدیل غذایی بره ها (20/7) با DCAB 400 میلی اکی والان و بدترین آن (26/8) با DCAB صفر حاصل شد. نتایج بدست آمده از تفکیک قطعات لاشه و تجزیه بافتها نشان داد که DCAB روی چربی کل لاشه، استخوان، درصد رطوبت، ماده خشک و چربی خام لاشه بدون استخوان اثر معنی داری دارد (P>%5) نتایج مربوط به خصوصیات مکانیکی استخوان نشان داد که مصرف جیره غذایی دارای DCAB صفر میلی اکی والان ضعیف ترین استخوان را بوجود می آورد | ||
کلیدواژهها | ||
بره پرواری ورامینی؛ تعادل کاتیون-آنیون؛ رشد | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Thirty-two Varamini male Iambs. about three months old and with 19.63±2.4 Kg body weight were used to study the effect of varying dietary cation-anion concentration [C-A] on growth performance, acid-base balance, nutrient digestibility, bone strength and carcass characteristics. The rations contained 0, 200, 400 and 600 meq Na+K-CI-S/Kg of feed. Each group of eight lambs was fed one of the rations ad libitum during a 1OO-day test. Body composition and nutrient digestibility of the rations were measured by urea dilution test and Cr203 method, respectively. At the end of feeding trial, the Iambs were slaughtered, dressing percentage, chemical composition of boneless carcass and bone strength were measured. Increasing the [C-A] of the rations resulted in higher average daily gain. 207 vs 261 g (P<0.05) and better feed conversion (7.20 vs 8.26). The results indicated that, ration containing 200, 400 and 600 meq per Kg DM had no effect on feed digestibility. The effect of [C-A] on blood pH was positive (P<0.05). The effect of [C-A] on fat of whole carcass, hone, moisture, carcass dry matter was positive (P<0.05). The Iambs fed 0 [C-A] had the weakest bone strength. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cation-anion balance, Growth, Varamini Iamb | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,177 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 997 |