![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,915 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,946 |
اثرات اسیدهای چرب غیر اشباع 3-n و 6-n جیرة غذایی بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال جوجههای گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 13، دوره 34، شماره 1 - شماره پیاپی 1456، فروردین 1382 اصل مقاله (290.6 K) | ||
نویسندگان | ||
ابوالقاسم گلیان؛ جلیل توکلی افشار؛ فریدون افتخار شاهرودی؛ جواد آرشامی؛ مهران ترکی* | ||
چکیده | ||
اثرات منابع چربی جیرة غذایی حاوی نسبتهای مختلف اسیدهای چرب 3-n به 6-n بر عملکرد و پاسخ اولیه تولید آنتیبادی جوجههای گوشتی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. هفتصد قطعه جوجه گوشتی به طور تصادفی بین 35 قفس تقسیم شدند و از 6 روزگی با جیرههای غذایی یکسان به لحاظ انرژی و پروتئین با سطوح مختلف روغن ماهی و یا پنبه دانه (75/0، 5/1 و 25/2 درصد) و یا بدون روغن (گروه شاهد) تغذیه گردیدند. برای تعیین تیتر آنتیبادی علیه بیماری نیوکاسل، در 13 روزگی 5 جوجه به ازای هر قفس به طور تصادفی انتخاب، خونگیری و سپس واکسینه شدند. خونگیریهای بعدی در روزهای 6، 11 و 18 پس از واکسیناسیون انجام گرفت. به منظور تعیین تیترآنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC)، در 36 روزگی 6 جوجه به ازای هر قفس به طور تصادفی انتخاب و خونگیری شدند. سپس به آنها 1 میلیلیتر سوسپانسیون %5 SRBC تزریق گردید و خونگیریهای بعدی در روزهای 3، 7، 10 و 13 پس از تزریق به عمل آمد. وزن بدن و مصرف خوراک در روزهای 21، 42 و 49 اندازهگیری شد. تیمارهای غذایی بر عملکرد جوجهها در طی دورههای آغازین و رشد تاثیر معنیداری نداشتند، اما مصرف خوراک در دوره پایانی در جوجههای تغذیه شده با تیمارهای %25/2 روغن ماهی و یا پنبه دانه نسبت به سایر گروهها بیشتر بود (01/0P<). جوجههای تغذیه شده با جیرة %25/2 روغن ماهی، بیشترین آنتیبادی را در روزهای 3، 7، 10 و 13 پس از تزریق SRBC تولید کردند (به ترتیب 05/0P<، 01/0P<، 05/0P< و 01/0P<). تیتر آنتیبادی علیه نیوکاسل در گروههای شاهد و %25/2 روغن پنبهدانه، در روز 18 واکسیناسیون نسبت به سایر گروهها بیشتر بود (01/0P<). همبستگی منفی معنیداری بین وزن بدن و تیتر آنتیبادی علیه SRBC در روزهای 3 و 7 پس از تزریق مشاهده شد (به ترتیب: 383/0- و 246/0-=r). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که نسبت بالای اسیدهای چرب 6-n/3-n در جیره غذایی باعث بهبود تیتر آنتیبادی علیه SRBC میشود؛ در حالیکه نسبتهای متوسط آن اثر مطلوبتری بر تیترآنتیبادی علیه نیوکاسل دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیبادی؛ اسیدهای چرب 3-n و 6-n؛ جوجههای گوشتی؛ روغن پنبهدانه؛ روغن ماهی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This study was designed and carried out to determine the effects of dietary fat sources with various n-3: n-6 polyunsaturated fatty acid (PUFA) ratios on performance and primary antibody response in broiler chicks. Seven hundred 5-day-old male Ross broiler chicks were assigned to 35 pens (a completely random design) and fed isocaloric and isonitrogenous corn – soybean meal diets containing 0.75, 1.5, and 2.25 g/ 100 g of either fish or cottonseed oil. Diet with no supplementary oil served as control. Five to six chicks from each pen were randomly selected and either vaccinated with Newcastle disease virus (NCV) or injected (im) with 1 ml of a 5% suspension of sheep red blood cells (SRBC) on days 13 and 36, respectively. Blood samples were taken prior to immunization and every 3 to 6 days post – immunization for 3 weeks in order to collect serum and subsequent antibody (Ab) assay. Body weight (BW) and feed intake were measured on days 21, 42, and 49. There was no effect of diet on BW, gain and feed intake during periods of starter and grower, but feed consumption was more in chicks fed the diets with 2.25% of fish or cottonseed oil on finishing period (P<0.01). Chicks on the diets with the 2.25% of fish oil produced the highest anti – SRBC titers on 3, 7, 10 and 13 days after SRBC injection (P<0.05, P<0.01, P<0.05 and P<0.01, respectively). Chicks fed control or cottonseed oil (2.25%) diets produced more Ab than chicks in other groups on day 18 after vaccination (P<0.01). There was a negative correlation between BW and anti-SRBC titer on days 3 and 7 after injection (r=-0.246 and –0.383, respectively). The results showed that Ab production against SRBC in chicks fed a diet with highest ratio of n-3: n-6 PUFA was higher among the dietary groups, where moderate dietary ratio of n-3: n-6 PUFA improved Ab production against NCV. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Antibody, broiler chicks, Cottonseed oil, fish oil, n-3: n-6 Polyunsaturated fatty acid ratio | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,817 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,409 |