تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,301 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,233,751 |
تعیین اندازه ذرات علف یونجه خشک با سیستم پنسیلوانیا و اثر آن روی توان تولیدی گاوهای شیرده | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 10، دوره 36، شماره 1 - شماره پیاپی 1457، فروردین 1384 اصل مقاله (192.32 K) | ||
نویسندگان | ||
ابوالفضل زالی؛ مسعود نصوحی؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
هدف از این پژوهش اندازهگیری طول قطعات علف خشک یونجه و ارزیابی اثرات اندازه ذرات یونجه در جیره مصرفی گاوهای شیرده روی توان تولیدی گاوها (خوراک مصرفی، شیر تولیدی، ترکیبات شیر، pH مایع شکمبه، ...) بود. در این پژوهش 12 رأس گاو هلشتاین شیرده (19±84 روز پس از زایش با وزن 55±580 کیلوگرم، زایش دوم و سوم) در طرح چرخشی متوازن با چهار جیره، سه دوره و سه بلوک (چهار راس گاو در هر بلوک) تحت آزمایش قرار گرفتند. طول هر دوره 28 روز بود، گاوها به طور انفرادی با جیرههای مورد آزمون تغذیه میشدند، جیرهها از لحاظ انرژی، پروتئین و دیگر مواد مغذی و معدنی یکسان بودند فقط تفاوت آنها در اندازه ذرات یونجه مصرفی بود، یونجه با دستگاه دارای توری 10، 20، 40 و 100 میلیمتری خرد شد که میانگین طول هندسی آن روی الکهای دستگاه پنسیلوانیا به ترتیب برابر 86/2، 44/4، 78/4 و 36/7 میلیمتر بود. نتایج این پژوهش نشان داد: با افزایش طول قطعات خوراک مصرفی (برای جیره به ترتیب 08/22، 49/21، 04/21 و 61/20 کیلوگرم ماده خشک در روز) کاهش یافت (05/0P<). جیره حاوی یونجه با میانگین هندسی 86/2 میلیمتر کمترین درصد چربی 32/0±77/2 و بالاترین درصد چربی 4/0±43/3، 3/0±51/3 و 32/0±61/3 متعلق به جیرههای حاوی شمارة 2 الی 4 بود (05/0P<). میانگین مقدار شیر تولیدی بر اساس 4% چربی تصحیح شده به ترتیب برای جیرههای 1 الی 4 برابر 29/3±86/27، 19/2±42/30، 10/5±45/32 و 58/5±82/33 کیلوگرم در روز (05/0P<) بود. ضریب تبدیل جیره به شیر تولیدی به ترتیب برابر 79/0، 71/0، 65/0 و 61/0 (05/0P<) بود. اختلاف بین میانگین pH شکمبه معنیدار (05/0P<) بود، pH برای جیره 1 برابر 58/5 و برای جیرههای دیگر از 6 بالاتر بود. طول اندازه قطعات یونجه روی متابولیتهای خون اثر معنیداری نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اندازه ذرات علوفه یونجه؛ توان تولیدی گاوهای هلشتاین شیرده؛ سیستم پنسیلوانیا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The objectives in this study were to measure particle size and evaluate the effects of reducing alfalfa hay particle size on Holestein lactating dairy cows based on measurements through Penn State Particle Separator (PSPS). Twelve Holestein lactating dairy cows averaging 84±19 day in milk (DIM) and 580.1±55.1 kg body weight (BW) were assigned to a balanced change – over design along with four diets, three periods, three blocks and four cows per block. During each of the 28d period, animals were individually offered one of the four diets, which were identical in energy, protein and chemical composition, but differed only in particle size of alfalfa hay (Alfalfa hay was chopped using 10, 20, 40, and 100 mm screens). Distribution of particle size of alfalfa hay and total mixed rations (TMR), was determined through PSPS and it was observed that the amount of particles > 19.00 mm significantly decreased with decreasing alfalfa hay particle size. The geometric mean length of alfalfa hay particle size was 2.86, 4.44, 4.87, 7.36 mm for 10, 20, 40 and 100 mm screens, respectively. The geometric mean length of particle size in diets were 4.14, 5.15, 6.38 and 8.34mm for total mixed rations that included alfalfa hay chopped with 10, 20, 40 and 100 mm screens, respectively. Reducing alfalfa hay particle size increased dry matter intake linearly (22.08, 21.49, 21.04, 20.62 kg/ day for rations that included alfalfa hay chopped with 10, 20, 40 and 100 mm screens, respectively). Milk fat corrected (MFC, 4%) and fat percent were significantly (P<0.05) different in treatments: 27.86±3.29, 30.42±2.193, 32.45±5.15 and 35.88±5.92 kg/d; and 2.77±0.32, 3.43±0.40, 3.61±0.30 and 3.60±0.32 distributed alfalfa hay with Xgm of rations 1, 2, 3 and 4, respectively. Protein, lactose, and non fat total solids were affected by diets. Feed conversion ratios (dry matter in kg per kg milk) for rations 1, 2, 3 and 4 were 0.79, 0.71, 0.65 and 0.61, respectively. A significant (P<0.05) effect was observed for mean rumen pH, 5.58, 6.02, 6.38 and 6.37 for diets that contained chopped alfalfa with 10, 20, 40 and 100 mm screen, respectively, the difference being statistically significant. The treatments did not show any effect on blood metabolites. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Alfalfa particle size, Dairy cow performance, Penn Statate Particle Separator | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,854 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,725 |