تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,506 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,125,959 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,234,115 |
بررسی اثر عوامل عمده اکولوژیک در تولید بلاستوسپور قارچ Verticillium lecanii DAOM 198499 در محیطمایع | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 11، دوره 36، شماره 1 - شماره پیاپی 1457، فروردین 1384 اصل مقاله (318.38 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد جعفر فارسی؛ حسن عسکری؛ خلیل طالبیجهرمی؛ عزیز خرازی پاکدل* | ||
چکیده | ||
شناسایی شرایط بهینه محیطی برای رشد و اسپورزائی عوامل کنترلکننده بیولوژیک در تولید انبوه آنها ضروری است. از آنجائیکه پاسخ این عوامل بیولوژیک نه تنها در سطح گونه، بلکه در حد جدایه نسبت به عوامل محیطی متفاوت میباشد، در این بررسی تاثیر کیفیت محیط غذایی، نور، درجه حرارت، و pH محیط در رشد و اسپورزائی قارچ V. lecanii DAOM 198499 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کیفیت محیط غذایی در تولید بلاستوسپور در سطح یک درصد معنیدار بود. عصاره سیبزمینی غنیشده با دکستروز، پپتون و مخمر بهتر از محیط عصاره سیبزمینی بود. در حالیکه اثر نور معنیدار نبود. دمای بالای 30 درجه سانتیگراد تولید بلاستوسپور را محدود ساخته ولی دماهای 12، 17 ، 22 و 27 درجه سانتیگراد با همدیگر اختلاف معنیدار نداشتند (01/ 0= ?). تولید بلاستوسپور در طول چهار روز پس از کشت با شدت افزایش یافته و به میزان 108 *7/4 بلاستوسپور در میلیلیتر رسید. از آن پس این روند افزایش کند شده و پس از 10 روز به 108*06/9 رسید. بطوریکه مقایسه آماری تولید بلاستوسپور در روز های چهارم تا دهم با همدیگر اختلاف معنیدار نشان نداد. اثر pH محیط مایع در تولید بلاستوسپور معنیدار نبود. در طول دوره رشدی قارچ pH محیط را تغییر داده و به حد مطلوب4-6 رساند. تولید بلاستوسپور در مواد غذایی جایگزین مورد آزمایش با همدیگر اختلاف معنیدار داشتند (01/0 = ?). مقایسه میانگینها نشان داد که ملاس چغندرقند با 108*02/1 کنیدی در میلیلیتر بیشترین وعصاره شلتوک با 107*6/1 کمترین تولید را داشت. عصاره سیبزمینی با 107*8/6 در حد وسط قرار داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
تولید بلاستوسپور؛ درجهحرارت؛ کیفیت محیط غذایی؛ محیطمایع؛ نور | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Identification of optimal environmental conditions for growth and sporulation of biological control agents is necessary for their mass production. The response of these agents to environmental conditions differs not only among species, but also among strains. Therefore the effects of food quality, light, temperature and pH of medium on growth and sporulation of Verticillium lecanii DAOM 198499 were investigated. Results indicated that, the effect of food quality on sporulation was significant (?=0.01). Potato extract enriched with dextrose, peptone and yeast lead to higher sporulation than potato extract alone. Effect of light was not significant. Temperature above 30?C restricted blastospore production, but sporulation at 12, 17, 22, and 27?C were not significantly different (?=0.01). Blastospore production increased intensively during the first four days after inoculation, the number of blastospore/ml reaching 4.7×108. Then the rate of increase was reduced, reaching to 9.06×108 after 10 days, which was not statistically different from the 4 day, production. Effect of medium pH on sporulation was not significant. Fungus activity caused change of pH of media toward its favourite acidity. Difference of blastospore production in alternative media was significant (?=0.01). Comparison of means revealed that sugar beet molasses and rough rice extract with numbers of 1.02×108 and 1.06×107 blastospores/ml had the highest and lowest rates of sporulation, respectively. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Blastospore production, Food quality, Light, Liquid media, pH, temperature, Verticillium lecanii DAOM 198499 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,131 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,110 |