تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,168 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,220,632 |
تخمین نیتروژن میکروبی وارد شده به روده باریک برههای نر بلوچی با استفاده از روش جدید جداسازی مشتقات بازهای پورینی ادراری با دستگاه HPLC | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 9، دوره 34، شماره 4 - شماره پیاپی 1459، تیر 1382 اصل مقاله (173.64 K) | ||
نویسندگان | ||
محسن دانش مسگران؛ فروزان طباطبائی؛ محمد مهدی شریعتی؛ ابوالقاسم گلیان* | ||
چکیده | ||
در این آزمایش به منظور تخمین نیتروژن میکروبی وارد شده به روده باریک برههای نر بلوچی که دوبار در روز (صبح و بعد از ظهر) با خوراکهای حاوی منابع مختلف پروتئینی (یونجه، کنجاله تخم پنبه، کنجاله سویا و یا مخلوط اوره + ملاس) و مقادیر متوازن پروتئین قابل تجزیه موثر در شکمبه (89 گرم به ازای هر بره در روز) تغذیه میشدند، مشتقات بازهای پورینی ادراری با استفاده از روش جدید کروماتوگرافی مایع با کارآیی زیاد (HPLC) اندازهگیری شد. علاوه بر این، میزان pH و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه نیز در قبل از غذای صبحگاهی و 1، 2، 3، 4 و 6 ساعت بعد از آن تعیین شد. نتایج حاصل نشان داد که میزان نیتروژن میکروبی وارد شده به روده باریک در دامنه 3/6 تا 8/9 (2/2=SEM) گرم به ازای هر بره در روز قرار داشت و به لحاظ آماری نیز تحت تأثیر معنیدار خوراکهای آزمایشی نبود. در تمام ساعتهای نمونهبرداری بیشترین میزان pH مایع شکمبه در نمونههای قبل از مصرف خوراک (3/0±47/6)وکمترین آن در 2 تا 3 ساعت بعد از آن (25/0±94/5) مشاهده شد. میزان نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در ساعتهای 1 و 2 در برههای تغذیه شده با خوراک حاوی ملاس + اوره(به ترتیب 39/40 و 06/33 میلیگرم در دسیلیتر) به طور معنیداری بیش از سایر مشاهدات بود (05/0P<). | ||
کلیدواژهها | ||
بازهای پورینی؛ نیتروژن میکروبی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The objective of the present study was to determine the microbial nitrogen entering Baloochi lamb duodenums when fed with diets differing in protein sources (alfalfa, cottonseed meal, soybean meal or molasses + urea) with similar amounts of ERDP using a developed HPLC isolation method of urinary purine derivatives. In addition, ruminal pH and N- NH3 (mgL-1) were determined at before, 1, 2, 3, 4 and 6 hours after feeding. Data related to the microbial protein entering the duodenum (ranged from 6.3 to 9.8 g/ lamb/ d), ruminal pH and N – NH3 in lambs receiving the experimental diets indicated that the effect of protein sources, when diets provided similar amounts of ERDP, is not significant (except for N – NH3 at 1 and 2 hours after feeding (40.39 and 33.06 mg/dl, respectively) where the N – NH3 concentration in the rumen of lambs fed with diet containing urea + molasses was significantly higher (P<0.05) than that in the others). | ||
کلیدواژهها [English] | ||
HPLC, Microbial nitrogen, Purine | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,850 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,052 |