تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,111,906 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,215,554 |
بررسی امکان جایگزینی سوکروز با شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشاب ههای غیرالکلی گازدار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 25، دوره 36، شماره 3 - شماره پیاپی 1462، خرداد 1384 اصل مقاله (222.11 K) | ||
نویسندگان | ||
مهتا میرزایی؛ غلامرضا مصباحی؛ محمد ابراهیم زاده موسوی؛ محمود امین لاری* | ||
چکیده | ||
هدف از این تحقیق بررسی امکان ساخت نوع جدیدی از نوشابه های گازدار با به کارگیری شربت ذرت غنی از فروکتوز از نوع 55 % فروکتوز و مقایسه خصوصیات کیفی و حسی آنها با نمونه های شاهد دارای سوکروز بود. این پژوهش بر روی فرمولاسیون سه نوع نوشابه کولا ، لیمویی و پرتقالی انجام گرفت و سوکروز موجود در آنها با نسبت های 60 % و 80 % و 100 % با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شد ه وخصوصیات کیفی وحسی شامل پ ی اچ ، اسیدیته، بریکس، دانسیته ، عطر، طعم و رنگ در زمانهای یک ، دو و چهار ماه از زمان ساخت در40 مورد بررسی قرار گرفت و با نمونه های شاهد حاوی ?C 25 و ?C ، 4?C نوشابه های نگهداری شده در دماهای سوکروز که در شرایط مشابه ساخته و نگهد اری شدند ، مقایسه گردیدند. نتایج با طرح آماری بلوک های کاملا تصادفی مورد بر رسی قرار گرفتند و برای مقایسه میانگین ها از آزمون چند دامنه دانکن استفاده شد . نتایج نشان داد با به کارگیری شربت ذرت غنی از فروکتوز در نوشابه ها پی اچ ، اسیدیته و دانسیته نمونه ها به طور معنی داری ولی در هیچ موردی مقدار آ ن ها از محدوده تعیین شده توسط اداره استاندارد و (P<0/ تغییر کرده است ( 05تحقیقات صنعتی ایران خارج نشد . با جایگزینی سوکروز ، عوامل عطر و طعم دچار تغییر معنی داری شدند نمون هها در دوران نگهداری دچار تغییرات معن یداری در عوامل کیفی و حسی شدند و از این جهت .(P<0/05) تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و نمونه های حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز وجود نداشت . رنگ نمون ههای پرتقالی و کولا در طول دوران نگهداری دچار تغییر معنی داری نشدند ولی حضور آفتاب باعث ناپایداری رنگ کارمویزین موجود در نوشاب ه های پرتقالی شد و وجود شربت ذرت غنی از فروکتوز این اثر را تشدید کرد . نتایج این تحقیق نشان داد که م ی توان سوکروز موجود در نوشاب ه ها را با شربت ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شود، بدون این که بر خواص کیفی و حسی آنها اثر بگذ ارد و از این راه قدم مهمی در کاهش هزینه تولید نوشاب هها برداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
سوکروز؛ شربت ذرت غنی از فروکتوز؛ شیرین کنند ه ها؛ نوشاب هها | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The goal in this research was to make new kinds of carbonated soft drinks by using High Fructose Corn Syrup (HFCS) and to compare the organoleptic as well as their other properties with control samples containing sucrose. Lemon, cola and orange formulated soft drinks were produced while in their formulations, sucrose was replaced with 60%, 80% and 100% HFCS (55% fructose). Later they were stored at 4 ?C , 25 ?C and 40 ?C for one, two and four months. Samples were analyzed for titrable acidity, pH, density, brix and sensory attributes (flavor, aroma, color, sweetness). Results indicated that by using HFCS in soft drinks, significant changes (P<0.05) occur in pH, acidity density and brix. No significant change was observed in flavor and aroma when 60% of sucrose was replaced with HFCS in orange and cola and when 80% replaced in lemon soft drinks (P> 0.05). By increasing HFCS, the acceptibility decreased significantly P< 0.05). Storage caused pH, brix, density and sweetness to decrease although titrable acidity increased. Flavor and aroma appealing samples decreased significantly (P<0.05) especially at high temperatures of storage, there being no significant difference between samples with HFCS and sucrose. Color stability during storage in darkness as well as under light conditions was studied using sensory analysis and spectrophotometr. Results indicated that sunset yellow and carmoisine used in orange soft drinks and cola colorant used in cola soft drinks, were stable at different temperatures (4 ?C, 25?C and 40?C) of storage up to a duration of four months but carmoisine was unstable when samples were exposed to sun light. HFCS intensified fading of color in soft drinks in the presence of light. Taken together , these results suggested that it is possible to replace sucrose with HFCS in soft drink production without much important effect on quality. Through this, reduction in the coast of soft drink production can be achieved. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Costs, high fructose corn syrup, Soft drinks, Sucrose, Sweeteners | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,034 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,060 |