تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,499,319 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,761,784 |
رده بندی چند رقم کانولا بر مبنای پروتئین کل و ذخیره و اسیدهای چرب دانه | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 16، دوره 36، شماره 5 - شماره پیاپی 1465، مرداد 1384 اصل مقاله (327.98 K) | ||
نویسندگان | ||
مسعود خیامی؛ رضا حیدری؛ طیبه ریگازاده* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق ابتدا میزان پروتئین کل و ذخیره ای ، اسیدهای چرب ، اندیس ید و اندیس صابونی به ترتیب به وسیله متدهای کجلدال ، الکتروفورز ، گاز کروماتوگرافی و روش های شیمیایی در دانه چند رقم از گیاهان گونه کانولا تعیین گردید و سپس با توجه به نتایج بدست آمده و با استفاده از روش های آماری چند متغیره ارقام مورد مطالعه از لحاظ شیمیوتاکسونومی بررسی و مقایسه شدند . نتایج به دست آمده بالاترین درصد پروتئین را در رقم هیولا 308 (53/28 درصد ) و پائین ترین میزان آن را در رقم طلایه (34/20درصد ) نشان می دهد . همچنین 5 اسید چرب مهم آن شامل اسید پالمیتیک ، اسید استئاریک ، اسید اولئیک ، اسید لینولئیک و اسید لینولنیک در هر 8 رقم از گونه کانولامشاهده گردید . در بررسی بیوشیمیایی روغن دانه ها ، اندیس صابونی با روش تیترمتری و اندیس ید با روش هانوس اندازه گیری گـردید . رقم سرز با عدد صابونی 83/155 و رقم الویس با اندیس ید 25/50 به ترتیب بالاترین مقادیر این دو فاکتور را به خود اختصاص دادند . همچنین تفکیک و جداسازی نوارهای پروتئین ذخیره ای دانه طبق روش لاملی و با استفاده از سیستم الکتروفورز ژل پلی آکریل آمید سدیــم دودسیل سولفات انجام گرفت . نمودار دندانه ای مبتنی بر 28 باند پروتئینی و بر اساس ماتریس تشابه و درصد تشابه فاصله ژنتیکی ارقام را به خوبی نشان می دهد . فاصله ژنتیکی ارقام بر اساس اسیدهای چرب نیز مورد بررسی قرار گرفت که ارقام مورد مطالعه گونه کانولا را در 5 کلاس گروه بندی کرد . | ||
کلیدواژهها | ||
الکتروفورز؛ پروتئین ذخیره و اسیدهای چرب؛ کانولا؛ گاز کروماتوگرافی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Total and storage proteins, fatty acids, soap index and iodine index were determined respectively through Kajehdal, electrophoresis, gas chromatography and chemical analysis in seeds of several varieties of B. napus. Then considering the results and employing multi variable statistical methods , these varieties were studied as well as chemotaxonomically compared . According to the results , the highest percentage of protein was determined in HYOLA 308 (28.53%) while the lowest in TALAYE (20.34%). In conclusion five main types of fatty acids, including Palmitic, Stearic, Oleic, Linoleic, Linolenic acids, were detected in the eight studied plants. In biochemical study of seedoil , iodin and soap index were measured respectively through titrimetery and Hanus methods . The highest soap index observed meseared in CERES (155.83) and the highest iodine index determined in ELVIS (50.25) . Isolation and analysis of seed storage protein was carried out, while employing Lamelli method and electrophoresis with Polyacrylamid gel on SDS Dendrogram in these 28 protein bands and similarity matrix showed the same percent and genetical distance between them . This way was used to determine Genetical distances between varieties on the basis of fatty acids and the satded varieties of canola were classified in five classes . | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Canola, electrophoresis, Fatty acid ., Gas chromatography, Storage protein | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,928 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,920 |