تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,860 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,740 |
بررسی تأثیر شوری، اندازه بذر و اثرات متقابل آنها بر تندش، کارایی تبدیل ذخایر بذر و رشد گیاهچه سویا (Glycine max) | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 36، شماره 5 - شماره پیاپی 1465، مرداد 1384 اصل مقاله (230 K) | ||
نویسندگان | ||
آرزو فرخی؛ سرالله گالشی* | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور تعیین اثرات شوری (0، 03/0، 06/0، 08/0، 1/0 مولارکلرید سدیم)، اندازه بذر(ریز، متوسط و درشت) و اثرات متقابل آنها بر صفات تندش و رشد گیاهچه سویا،رقم هیل انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تحقیقات بذر دانشکده علوم زراعی گرگان در سال 1381 انجام گرفت. همه صفات اندازهگیری شده به غیر از یکنواختی تندش تحت تأثیر اندازه بذر قرار گرفتند. بدین ترتیب که با افزایش اندازه بذر درصد تندش، سرعت تندش، طول ریشهچه و ساقهچه، وزن خشک گیاهچه و کل ذخایر پویا شده، کارایی تبدیل ذخایر بذر افزایش معنیداری پیدا کرد. شوری بر جمیع صفات تأثیر منفی معنیدار گذاشت. شوری و اندازه بذر بر سرعت تندش، طول ریشهچه، وزن خشک گیاهچه، کل ذخایر پویا شده و کارایی تبدیل ذخایر بذر به گیاهچه اثرمتقابل معنیدار داشتند. آستانه تحمل به شوری صفات مورد بررسی نشان داد که بذور ریز در مقایسه با بذور درشت تحمل بیشتری به شوری داشتنند. در بین صفات مورد بررسی، کمترین آستانه تحمل به شوری مربوط به سرعت و یکنواختی تندش و بیشترین مربوط به کارایی تبدیل ذخایر بذر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آستانه تحمل به شوری؛ اندازه بذر؛ تندش؛ رشد گیاهچه؛ سویا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was conducted to determine the effects of salinity (0, 0/03, 0/06, 0/08, 0/1 molar sodium chloride), seed size (small, medium, large), as well as their interactions on germination characteristics and seedling growth in soybean, Hill cultivar. The plots were arranged as factorial using a complete randomized block design of three replications. The study was conducted in Research Laboratory of College of Agriculture, Gorgan, in 2002. All characters under study, except germination uniformity were affected by seed size. Increase in seed size significantly increased germination percentages, germination rate, root length, stem length, seedling dry weight, total seed reserve depletion as well as conversion efficiency of seed reserves. Salinity affected all the traits adversely and significantly. The interactions of seed size and salinity significant in the germination rate, root length, seedling dry weight, and total seed reserve depletion as well as conversion efficiency of seed reserves. The value of salinity tolerance threshold indicated small seeds to be more tolerant than large ones. Germination uniformity and rate exhibited the least tolerance threshold while conversion efficiency in seed reserves demonstrated the most. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
germination, salinity tolerance threshold, seedling, Seed size, soybean | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,148 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,181 |