تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,229 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,605 |
مطا لعه گل آغازی و نیاز سرمایی گیلاس (prunus .avium. L) ارقام سیاه دانشکده و فراسیدا | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 21، دوره 36، شماره 6 - شماره پیاپی 1466، شهریور 1384 اصل مقاله (1.04 M) | ||
نویسندگان | ||
ناصربوذری؛ کاظم ارزانی؛ حسن ابراهیم زاده* | ||
چکیده | ||
گل آغازی، ورود به مرحله رکود فیزیولوژیکی و خروج از آن از مهمترین مراحل نموی جوانه های گل به شمار می رود که مشخص نمودن زمان دقیق آن می تواند در مدیریت باغ تاثیر بسزایی داشته باشد. بدین منظور مطالعه ای روی دو رقم گیلاس به نامهای سیاه دانشکده و فراسیدا در سال 1379 در باغ تحقیقاتی موسسه اصلاح وتهیه نها ل و بذر کرج انجام گردید . جوانه های گل در فاصله زمانی خرداد تا اسفند ماه در 8 نوبت جمع آوری وتغییرات پروتئین محلول وآنزیمهای پراکسیداز وپلی فنل اکسیداز در جوانه های گل تعیین گردید.نتایج نشان داد تغییرات پروتئین کل در فاصله ماه های تیر تا اسفندماه دارای اشکال متفاوتی بوده و ارتباط مشخصی با مراحل نموی جوانه های گل دارد بگونه ای که پس از رسیدن به یک ماکزیمم در فاصله اواخر خرداد تا تیر ماه شروع به کاهش نموده و در اواخر شهریور تا مهر ماه به حداقل خود در طول دوره رشد و نمو می رسد و پس از آن مجددا با شروع فصل سرما و قرار گرفتن جوانه های گل درمعرض دما های موثر در شکسته شدن خواب افزایش معنی داری درپروتئین جوانه ها مشاهده گردید. فعالیت آنزیم های مورد مطالعه نیز در فاصله ماههای خرداد تا اسفند بتدریج افزایش یافت بطوریکه با افزایش تجمع واحدهای سرمایی به حداکثر میزان خود در طول دوره رشد رسید. بطور کلی تغییرات پروتئین و فراوانی باندهای ایزوزیمی در سطوح مختلف زمان براساس مدل یابی از نوع درجه چهارم با ضریب تعیین بالای بوده بطوریکه براساس مدلهای حاصل می توان از این شاخصها بعنوان نشانگرهای گل آغازی و ورود به مرحله رکود و پایان آن استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
گیلاس؛ مارکرهای مولکولی؛ نیاز سرما ئی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Flower initiation and duration of dormancy period are important processes during flower bud growth and, therefore, are considered critical issues in orchard management. Siah Daneshkadeh and Ferracida sweet cherry cultivars of Kamal Abad research orchard, Seed and Plant Research Institute in Karaj, were studied during this research. Flower buds were randomly collected (eight times during the year) from spurs on 2-3 years-old shoots, and changes in soluble protein as well as polyphenoloxidase and peroxidase enzymes were recorded. Results indicated that total protein concentrations were different during the months of May to February, exhibited a meaningful relationship with flower bud growth. Thus, the protein concentration displays a maximum at mid-June and then decreases gradually to a minimum in late September. Subsequently, the protein concentration increases again simultaneous with the beginning of cold season. Enzymes’ activity increases gradually from May and reaches a maximum concentration during the months of January to early February, along with a significant increase in chilling unit accumulation. Modeling of the data shows a high coefficient of determination between protein and enzyme changes, and thus can be employed as marker tolls to determine the time of flower initiation as well as beginning and end of rest period. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chilling Requirement, Molecular markers, sweet cherry | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,469 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,580 |