تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,352 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,442 |
تاثیر سطوح مختلف کنجاله کلزا با و بدون آنزیم بر توان تولیدی گلههای مادر گوشتی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 5، دوره 37، شماره 4 - شماره پیاپی 1480، اردیبهشت 1385 اصل مقاله (99.04 K) | ||
نویسندگان | ||
اردشیر شیخ احمدی؛ محمود شیوازاد؛ مجتبی زاغری؛ احمد زارع شحنه* | ||
چکیده | ||
کنجاله کلزا دارای پروتئینی با کیفیت بالاست بنابراین ممکن است به عنوان جایگزینی برای کنجاله سویا در جیره مرغ های مادر گوشتی مفید باشد. در این تحقیق تاثیر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله کلزا با و بدون آنزیم بر توان تولیدی مرغان مادر گوشتی لوهمن از سن 47 تا 59 هفتگی مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظورکنجاله کلزا در سطوح صفر،10، 20 و 30 درصد با و بدون آنزیم تجاری گریندآزیم در یک طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل 4?2 جایگزین کنجاله سویا گردید و اثرات آن بر درصد تولید تخم مرغ به ازای تعداد مرغ موجود، میانگین وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی به ازای هر مرغ در روز، درصد تخم مرغ های قابل جوجهکشی بازای مرغ موجود، درصد جوجه درآوری بازای کل تخم مرغ های چیده شده در دستگاه، درصد تخم مرغهای بی نطفه، غلظت هورمونهای تیروئیدی (T3وT4 ) و مقدار خوراک مصرفی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. با توجه به داده های حاصله تاثیر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله کلزا بر درصد تولید تخم مرغ به ازای تعداد مرغ موجود، میانگین وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ تولیدی به ازای هر مرغ در روز و درصد تخم مرغ قابل جوجهکشی بازای مرغ موجود، تنها در سطح 30 درصد کاهش معنی داری را نسبت به گروه شاهد داشت و مصرف کنجاله کلزا تا سطح 20 درصد تاثیر نامطلوبی بر صفات فوق نداشت (05/0>p). درصد جوجه درآوری بازای کل تخم مرغ های چیده شده در دستگاه و درصد تخم مرغهای بینطفه به طور معنیداری تحت تاثیر سطح کنجاله کلزا قرار نگرفت (05/0 (T3وT4 ) کاهش معنیداری را بین سطوح 20 و 30 درصد با گروه شاهد نشان دادند (05/0p<). اثر متقابل آنزیم × کنجاله کلزا در هیچ کدام از صفات اندازه گیری شده معنی دار نبود(05/0 | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم؛ توان تولیدی؛ درصد جوجه درآوری؛ کنجاله کلزا؛ مرغ مادر گوشتی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
A factorial experiment was conducted to investigate the response of broiler breeder hens to various levels of rapeseed meal and enzyme supplementation. Different levels of rapeseed meal (0%,10%, 20% and 30%) at 2 enzyme levels (0 and 17gr/ton) were fed to 47 week-old broiler breeder hens. Birds were randomly allocated to pens of 8 experimental treatments of 3 replicates. Birds were given free access to water but were restricted in diets according to broiler breeder guide recommendations. Egg production, weight, mass, as well as number of hatching eggs, hatchability of total eggs set, infertile eggs, concentration of thyroid hormones (T3 and T4) and feed intake rates were assessed as breeder carachteristics. None of the rapeseed meal percentages had any significant effect on egg production, weight, egg mass as well as on hatching eggs, except the 30% of rapeseed meal (p<0.05).The effect of different levels of rapeseed meal on hatchability of total eggs set, hatchability of fertile eggs set, and infertile eggs was not significant (P>0.05). Thyroid hormone cocentrations (T3 and T4) were significantly lower for 20% and 30% of rapeseed meal treatments (p<0.05). No significant reaction was observed on the part of the enzyme with the exception of positive reflection on egg weight and egg mass(P>0.05). Interaction of rapeseed meal with enzyme was not significant for any of the traits (P>0.05). Results finally indicate that we can apply upto 20% rapeseed meal in broiler breeder diets without any significant undesirable effects. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Broiler Breeder, enzyme, hatchability, performance, Rapeseed meal | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,126 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,914 |