تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,677 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,439 |
قابلیت هضم و فراسنجههای تجزیهپذیری مواد مغذی برخی از کنجالههای تخم پنبه تولید شده در ایران | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 15، دوره 37، شماره 4 - شماره پیاپی 1480، اردیبهشت 1385 اصل مقاله (128.06 K) | ||
نویسندگان | ||
حمید امانلو؛ حمیدرضا میرزایی الموتی؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
برای تعیین ارزش غذایی کنجالههای تخم پنبه تولید شده در ایران از سه کارخانة خاوردشت «خ»، بهپاک «ب» و روغن دشت «ر» نمونههایی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. در آزمایش1، ترکیب شیمیایی و ضرایب هضمی مواد مغذی کنجالههای تخم پنبه با استفاده از چهار رأس گوسفند نر تعیین شد. در آزمایش 2، میزان تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک، مادة آلی و پروتئین کنجالههای تخم پنبه با استفاده از سه رأس گوسفند نر اخته کانولا گذاری شده در شکمبه، تعیین شد. همچنین برای خروج ذرات از کیسههای نایلونی تصحیح انجام شد. ترکیب شیمیایی کنجالههای تخم پنبه «خ»، «ب» و «ر» برحسب درصد مادة خشک به ترتیب برای پروتئین خام 5/28، 31 و 47/25 درصد، دیواره سلولی 26، 26 و 34 درصد، انرژی خالص نگهداری (NEm) و انرژی خالص افزایش وزن (NEg) محاسبه شده به ترتیب، 9/1، 86/1، 87/1 و 26/1، 22/1، 23/1 مگا کالری بر کیلوگرم مادة خشک بود. در روش جمعآوری کل مدفوع میانگین قابلیت هضم پروتئین خام و TDN در کنجالة تخم پنبه «خ»، 07/67 و 23/57 درصد، در کنجالة تخم پنبه «ب»، 08/67 و 2/62 درصد و در کنجالة تخم پنبه «ر»، 93/66 و 36/57 درصد بود (05/0P<). در روش معرف میانگین قابلیت هضم پروتئین خام و TDN در کنجالة تخم پنبه «خ»، 25/65 و 18/55 و در کنجالة تخم پنبه «ب»، 28/65 و 5/54 و در کنجالة تخم پنبه «ر»، 04/65 و 98/54 درصد بود (05/0P<). میانگین تجزیهپذیری مؤثر ماده خشک، پروتئین و پروتئین تصحیح شده برای خروج ذرات در سرعت عبور 5 درصد در ساعت در کنجالههای تخم پنبه «خ»، «ب» و «ر» به ترتیب56/37، 03/41، 9/37 درصد، 36/42، 72/50، 66/44 درصد و 06/36، 8/41، 3/40 درصد بود (05/0P<). تجزیهپذیری مؤثر مادة خشک و پروتئین کنجالههای تخم پنبه متفاوت بوده و استفاده از یک رقم مطلق در تمام شرایط در جیرة حیوانات نشخوار کننده توصیه نمیشود. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیهپذیری؛ قابلیت هضم؛ کنجاله تخم پنبه | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
Two experiments were conducted to determine the nutritive value of commercially processed cottonseed meals (CSMS) in IRAN. In exp.1, CSMS were compared for chemical composition, and then were determind for nutrients digestibility and total digestible nutrient (TDN) by in vivo technique (total fecal collection method (TFCM) and marke in method (MM)) by taking into the experiment a total of four Afshari breed sheep. In exp.2, dry matter (DM) organic matter (OM) and crude protein (CP) degradability of CSMS were assessed by in situ technique for 2, 4, 6, 12, 24, 47 and 72 h in three ruminally canulated wether sheep. In order to determine the disappearance rates in 0 h, samples were washed using cold water. Sheep were fed a total mixed ration containing 70% alfalfa and 30% barley based concentrate. DM and CP were corrected for the particles loss from bags. A completely randomized design was used to compare parameters. In exp.1, CP and cell wall (NDF) in CSMS were 25.47 to 31 and 26 to 34 percent respectively. Chemical compositions of CSMS other than NDF, were lower than tabular values of National Research Council in TFCM, the differences between means of digestible CP, digestible crude fiber and TDN being significant (P<0.05). In MM, digestible CP and TDN were significant (P<0.05). There was a high correlation observed between the two methods. Differences between means of DM and CP degradability as well as CP degradability, corrected for the particle loss from bags, were significant (P<0.05). CSMS widely varied in their ruminal availability of CP and DM. This study provides an estimation of kinetics of ruminal degradation of cottonseed meals for use in dynamic models of protein and carbohydrate digestion. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cotton seed meal, digestibility, Rumen degradability | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,530 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,444 |