تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,263 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,305 |
اثر افزودن ویتامین E به رقیقکننده بر ویژگی ها و باروری منی خروسهای بومی فارس پس از 6 یا 24 ساعت نگهداری در دمای 5-4 یا 24-19 درجه ی سانتی گراد | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 16، دوره 37، شماره 4 - شماره پیاپی 1480، اردیبهشت 1385 اصل مقاله (160.46 K) | ||
نویسندگان | ||
علیداد بوستانی؛ محمد جواد ضمیری* | ||
چکیده | ||
اثر چندین غلظت ویتامین E (0، 4، 8 و 12 میکروگرم در میلیلیتر) بر ویژگیها و باروری منی خروسهای بومی فارس پس از 6 یا 24 ساعت نگهداری در دمای 5-4 (دمای یخچال) یا 24-19 درجهی سانتی گراد (دمای آزمایشگاه) بررسی شد. ویتامین E تاثیر معنیداری بردرصد اسپرم زنده، میزان جنبایی اسپرم، pH و درصد جوجهدهی تخم مرغ های بارور نداشت. غلظتهای 4، 8 و 12 میکروگرم ویتامین E موجب افزایش معنیداری در درصد باروری نمونههای نگهداری شده برای 24 ساعت در دمای 5-4 درجهی سانتیگراد و 24-19 درجهی سانتیگراد نسبت به گروه کنترل (منی رقیق شده در سکستون بدون ویتامینE) شد. برای 6 ساعت نگهداری منی در دمای 5-4 درجهی سانتیگراد، افزودن 8 میکروگرم ویتامین E در هر میلیلیتر رقیقکنندهی سکستون، باروری بالاتری را موجب شد. افزودن 4 یا 8 میکروگرم ویتامین E در هر میلیلیتر رقیقکننده، موجب افزایش باروری نمونههای نگهداری شده در دمای 5-4 درجهی سانتیگراد و 24-19 درجهی سانتیگراد برای 24 ساعت شد. افزودن 8 میکروگرم ویتامینE در هر میلیلیتر رقیقکننده، موجب افزایش جوجهدهی کل برای نمونههای نگهداری شده در دمای 5-4 درجهی سانتیگراد و 24-19 درجهی سانتیگراد پس از 24 ساعت شد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسپرم؛ باروری؛ خروس؛ منی؛ ویتامین E | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
An experiment was conducted to investigate the effect of several doses of vitamin E (0, 4, 8 and 12 ?g/mL of semen diluent) on the prolongation of the storage time of Fars native chicken sperm at laboratory (19-24?C) and refrigerator (4-5?C) temperatures conditions. Semen characteristics (percentage of live sperm, sperm motility and pH) were determined at 6 and 24 h after storage. Vitamin E did not significantly affect the percentage of live sperm, sperm motility, pH of diluted semen, and percent hatchability of the fertile eggs (P>0.05). Addition of vitamin E to diluents significantly (P<0.05) increased the percentage of fertile eggs obtained from diluted semen stored at 4-5?C and 19-24?C for 24 h as compared with the control group (with no addition of vitamin E). The highest percentage of fertile eggs was obtained with the dose of 8 ?g/mL, for semen stored at 4-5?C for 24 h. It is concluded that for storing semen at 4-5?C for 6 h, addition of 8 ?g vitamin E/mL Sexton diluent, would result in higher percentage of fertile eggs. Addition of 4 or 8 ?g vitamin E/mL, would increase egg fertility when semen stored at 4-5?C or 19-24?C for 24 h. Addition of 8 ?g vitamin E/mL, increased the overall hatchability when semen was stored at 4-5?C and 19-24?C for 24 h. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Artificial insemination, fertility, Rooster, Semen, Sperm, vitamin E | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,139 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,806 |