تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,100,914 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,207,785 |
بررسی میزان بار میکروبی نقاط مختلف لاشه و جستجوی پاتوژنهای با منشاء رودهای (اشرشیاکلی و سالمونلا) و بررسی منشاء پیدایش آنها در خط کشتار گاو | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 3، دوره 37، شماره 7 - شماره پیاپی 1482، تیر 1385 اصل مقاله (162.43 K) | ||
نویسندگان | ||
تیوا کفیلی؛ زهرا امام جمعه؛ جهانگیر کازرونی تیمسار* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق آلودگی میکروبی سطح لاشه ها در مراحل مختلف کاری کشتار بررسی شد. لذا بر روی 12 لاشه که بطور تصادفی انتخاب شدند در پنج مرحله کشتار و بر روی هفت منطقه از لاشه با مساحت تقریبی (5*5) سانتیمتـر مربـع توسـط سـوآب نمونـه برداری شـد. باکتریهـای مزوفیل هـوازی شمـارش و وجود پاتـوژنهـای اشرشیا کلی و سالمونلا بررسی گردید. نتایج نشان داد پس از پوست کنی لاشه، میکروارگانیسم هایی از سطح پوست به لاشه منتقل شده اند هر چند که شمارش باکتریایی میزان آلودگی را در حد "خوب" نشان داد. همچنین آلوده ترین و پاکترین ناحیه بترتیب ماهیچه پا و سینه تعیین شد. پاتوژنها نیز در تمامی سطوح خارجی لاشه پس از پوست کنی شناسایی شدند. پس از مرحله تخلیه امعاء و احشاء از قسمتهای داخلی لاشه (دنده ها و قلوه گاه) نیز نمونه برداری شد که میزان آلودگی این نواحی در حد عالی تعیین شد و هیچ پاتوژنی نیز شناسایی نگردید. در این مرحله در نواحی سردست و سینه افزایش قابل توجهی در میزان بار میکروبی دیده شد. همچنین تعداد نمونههای سالمونلا و اشرشیا کلی مثبت در این نواحی افزایش یافت. اما در سایر نواحی لاشه تغیر قابل توجهی دیده نشد. میزان آلودگی اکثر نواحی لاشه در طی اولین مرحله شستشو حدود 2/0 و پس از شستشوی نهایی نیز 2/0 سیکل لگاریتمی کاهش پیدا کرد. اما شستشوی لاشه در جهت حذف کامل پاتوژنها نیز مؤثر عمل نکرد. نتایج آزمون آب شامل (شمارش کلی و کلیفرم) آلودگی آنرا در حد قابل قبول نشان داد. اما در مورد ابزار شامل (چاقوها و اره) میزان آلودگی بالا بوده و پاتوژنهای اشرشیا کلی و سالمونلا نیز تشخیص داده شد که نشانه ناکارآمد بودن روشهای شستشوی موجود می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اشرشیا کلی؛ سالمونلا؛ شمارش باکتریایی؛ کشتارگاه گاوی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The level of bacterial contamination at slaughter stage was assessed on beef carcass. Twelve random beef carcasses were selected and followed through five process stages. The samples were taken from seven sites (5×5 cm2) using swabs. Counts were made for total bacteria and also search for the following pathogens: Escherichia coli and Salmonella. Results indicated that after skinning and removal of hide, bacteria were transferred from hide to the interior of carcass. Bacterial counts reflected a cleanliness level of “acceptable”. Leg muscle bore the highest and brisket the lowest level of contamination. In all carcass sites, pathogens were identified. The cleanliness level of samples taken after evisceration from inside site (flank, rib set) was judged as “excellent”, with no pathogens identified. A large increase in bacterial contamination was observed after evisceration on the brisket and shoulder sites. Also the count of Salmonella and Escherichia increased. But in other sites no change was observed. After primary washing, level of contamination was reduced on most carcass sites (about 0.2 logarithmic scale). Also, after final wash, level of contamination was reduced (about 0.2 logarithmic scale). But carcass washing didn’t entirely eliminate E. coli and Salmonella. Results of water microbial load determination (total count, coliform) indicated that cleanliness level was acceptable. But tests done on knives and saw showed a high level of bacteria. Pathogens isolated from these tools indicated that the ongoing rinsing and washing didn’t adequately affect cleanliness. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Bacterial survey, Beef slaughter, E. coli, Salmonella | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,043 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,785 |