
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,589 |
تعداد مقالات | 71,169 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,906,526 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,153,622 |
تحلیل اقتصادی تولید و جیره غذایی جوجه های گوشتی: مطالعه موردی در استان فارس | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 14، دوره 34، شماره 2 - شماره پیاپی 1483، اردیبهشت 1382 اصل مقاله (230.42 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد ترکمانی؛ عبدالرسول شیروانیان* | ||
چکیده | ||
اهداف اصلی مطالعه جاری عبارت از تخمین تابع تولید واحدهای پرورش جوجه های گوشتی شهرستانهای مختلف استان فارس، تعیین سطح بهینه کاربرد نهاده ها، تخمین کارایی فنی واحدهای مورد مطالعه و همچنین تعیین جیره های بهینه و نسبتا بهینه واحدهای نمونه تولید جوجه های گوشتی بود . داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه حضوری و با تکمیل پرسشنامه در پائیز و ز مستان 1377 ا ز 192 نفر از مرغداران شهرستانهای شیراز، جهرم، و مرودشت جمع آوری گردید. از تابع متعالی و روش مرزی تصادفی برای برآورد توابع تولید و کارایی فنی واحدهای مورد مطالعه استفاده شد. اضافه بر آن، با استفاده از روش الگوسازی ایجاد گزینه ها جیره غذایی مناسب واحدهای نمونه تولید جوجه های گوشتی مناطق مورد مطالعه تعیین و مورد بررسی قرار گرفت . تعیین جیره غذایی و مطالعه کارایی فنی واحدهای پرورش جوجه های گوشتی شهرستانهای مرودشت و جهرم نمایانگر امکان کاهش هزینه جیره غذایی و همچنین افزایش کارایی فنی آنها بود. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ جیره غذایی؛ کارایی فنی و روش الگوسازی ایجاد گزینه ها | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The present investigation was undertaken to study the production functions and technical efficiencies in broiler units, determine the optimum levels of production factors as well as optimum and near optimum food rations for broilers. Data were collected from 192 broiler units in Fars province. Transcendental production function and stochastic frontier function were used to investigate the production relationships and technical efficiencies in the study units, respectively. Optimum and nearly optimum food rations were determined using linear programming and modeling to generate alternative techniques. Analysis of the results shows the possibility of increasing technical efficiencies as well as decreasing food costs in broiler units. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
broiler, Food ration, Modeling to generate alternative, Technical efficiency | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,906 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,871 |