تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,572 |
تعداد مقالات | 71,031 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,501,091 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,764,342 |
تعیین میزان تجزیه پذیری علوفه با استفاده از فن تولید گاز و کیسه های نایلونی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 25، دوره 34، شماره 2 - شماره پیاپی 1483، اردیبهشت 1382 اصل مقاله (371.61 K) | ||
نویسندگان | ||
هرمز منصوری؛ علی نیکخواه؛ محمد رضائیان؛ محمد مرادی؛ سیداحمد میرهادی* | ||
چکیده | ||
برای تعیین میزان تجزیه پذیری علف خشک یونجه ‘ علف نی و کاه گندم با استفاده از روش کیسه های نایلونی و فن تولید گاز‘ در شکمبه 3 رأس گاو نر بالغ اخته شده سیستانی و 3 رأس گاو نر هولشتاین فیستول آماده گردید. درصد تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام و همچنین مقدار گاز تولیدی (میلی لیتر در 200 میلیگرم ماده خشک) حاصل از تخمیر علف یونجه‘ علف نی و کاه گندم به فواصل زمانی 4‘ 8‘ 12‘ 24‘ 48‘ 72 و 96 ساعت پس از انکوباسیون تعیین گردید. بین مشخصات تجزیه پذیری و پارامترهای تولید گاز در دو نژاد تفاوتی مشاهده نگردید. پس از 24 ساعت انکوباسیون بیشترین میزان تجزیه پذیری ماده خشک در علف یونجه (23/46%) مشاهده شد که بطور معنی داری از تجزیه پذیری ماده خشک علف نی (67/37%) و کاه گندم (24/36%) بیشتر بود (05/0< P) . همچنین در این مدت تجزیه پذیری پروتئین خام علف یونجه (63/79%) بطور معنی داری از علف نی (42/58%) و کاه گندم (95/41%) بیشتر بود (05/0< P). مقدار گاز تولیدی پس از 24 ساعت انکوباسیون علف یونجه‘ علف نی و کاه گندم به ترتیب 63/41 ‘ 17/29 و 02/26 میلی لیتر به ازاء 200 میلیگرم ماده خشک بود. نتایج این پژوهش نشان داد که معادله p = a + b(l – e – ct) که برای تعیین تجزیه پذیری مواد خوراکی در کیسه های نایلونی بکار می رود همخوانی و شایستگی خوبی با میزان گاز تولیدی در ارزشیابی مواد خوراکی دارد. ضرایب همبستگی بالای بین درصد تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام خوراکها با حجم گاز تولیدی حاصل از تخمیر آنها نشان دهنده آن است که از فن تولید گاز می توان با دقت بالایی برای تعیین تجزیه پذیری مواد خوراکی بجای روش استفاده از کیسه های نایلونی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه پذیری؛ تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی؛ کیسه نایلونی؛ گاو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The nylon bag method and in vitro gas production techniques were used to describe the kinetics of fermentation based on the exponential model P = a + b (1-e –ct). Alfalfa hay (ALF), phragmites australis (PA) or wheat straw (WS) were offered twice a day (8:00 and 16:00) at about maintenance level to 3 ruminaly fistulated Sistani (Bos indicus) and 3 Holstein (Bos taurus) cattle in a completely randomized design of factorial arrangement. Dry matter (DM) and crude protein (CP) degradability and gas volume (ml / 200 mg DM) were measured after 0, 4, 8, 12, 24, 48, 72 and 96 hours of incubation. Taking into consideration the in vitro gas production as related to nylon bag results, there were no significant differences observed in DM and CP degradability of ALF, PA or WS incubated in the rumen of the two cattle breeds, the same pattern being observed for total cummulative in vitro gas production. When feed samples were incubated for 24 hours, gas volume (ml / 200 mg DM) of ALF (41.63) was higher than in PA (29.17) and in WS (26.02) samples (p<0.05). The same pattern was observed for DM and CP degradability of ALF (46.23%, 79.63%) , PA (37.67%, 58.42%) and WS (36.24%, 41.95%) respectively (p<0.05). The high correlation coefficient (r) of in vitro gas production with degradability coefficient for ALF, PA and WS provide validation as to the use of gas production test as an appropriate in vitro technique for evaluating these roughage feeds. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cattle, Degradability, in vitro gas production, Nylon bag | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,037 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,307 |