تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,113,347 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,217,222 |
اثر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره بر عملکرد مرغان تخمگذار | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 23، دوره 35، شماره 2 - شماره پیاپی 1491، اردیبهشت 1383 اصل مقاله (231.82 K) | ||
نویسندگان | ||
محمد شاه نظری؛ محمود شیوازاد؛ عبدالرضا کامیاب؛ علی نیکخواه* | ||
چکیده | ||
بمنظور بررسی اثر سطوح متفاوت انرژی و پروتئین جیره غذائی بر عملکرد مرغان تخمگذار لگهورن سویه های لاین W-36 ، آزمایش فاکتوریلی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه سطح انرژی قابل متابولیسم (2800،2700 و 2900 کیلوکالری در کیلوگرم ) و چهار سطح پروتئین ( 16،15،14 و 17% ) در دو محدوده سنی ( 32-27 و 40-32 هفتگی ) انجام شد . تعداد 1152 مرغ تخمگذار بطور تصادفی به 12 گروه آزمایشی هر یک با چهار تکرار و هر تکرار شامل 8 قفس سه مرغی تقسیم شدند . آب و خوراک در ط ول دوره 90 روزه آزمایش بطور آزاد در اختیار مرغها بود . مقادیر مختلف انرژی یا پروتئین یا اثر متقابل آنها تأثیر معنی داری بر درصد تولید تخم مرغ و تخم مرغ تولیدی روزانه هر مرغ نداشت ( 05/0 < P) ، اگرچه با افزایش سطح انرژی، این صفات تمایل به افزایش داشتند . وزن تخم مرغ تحت تأثیر مقدار پروتئین جیره قرار گرفت (01/0 < P) ولی تفاوت قابل ملاحظه ای بین سطوح پروتئینی 16،15 و 17% وجود نداشت . با افزایش پروتئین جیره از 14 به 15 و 17% وزن تخم مرغ به ترتیب از 1/57 به 3/58 و 5/58 گرم افزایش یافت . با افزایش سطح انرژی جیره خوراک مصرفی روزانه کاهش یافت (01/0< P) بطوریکه با افزایش انرژی از 2700 به 2900 کیلوکالری در کیلوگرم کاهشی معادل 5/2 گرم در روز در مصرف خوراک هر مرغ مشاهده شد . اثر مقادیر مختلف انرژی بر ضریب تبدیل غذائی و خوراک مصرفی به ازای هر دوجین تخم مرغ نیز معنی دار بود (05/0 < P) و با افزایش سطح انرژی این صفات بهبود یافت . هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم مرغ ، با بالاترین سطح انرژی و نیز با افزایش سطح پروتئین در جیره حاوی 2900 کیلوکالری در کیلوگرم انرژی قابل متابولیسم را دریافت کرده بودند . اثر سطح انرژی جیره بر کیفیت پوسته تخم مرغ نیز معنی دار شد ( 01/0 < P) . تغییرات میزان انرژی جیره اثری بر تغییر وزن بدن مرغها طی دوره آزمایش نداشت لیکن اثر سطوح مختلف پروتئین بر این صفت معنی دار بود ( 01/0 < P) . کیفیت سفیده، درصد تخم مرغهای با پوسته شکسته و درصد تخم مرغهای بدون پوسته یا با پوسته خیلی نرم و درصد تلفات تحت تأثیر سطوح مختلف انرژی و پروتئین جیره قرار نگرفت . بجز کیفیت سفیده و درصد تلفات، بقیه صفات و فراسنجه ها تحت تأثیر سن قرارگرفتند (01/0 < P) . حداکثر تولید تخم مرغ بر اساس شاخص روزمرغ و تخ م مرغ تولیدی روزانه هرمرغ و بازده غذائی و نیز کمترین هزینه خوراک بازای هر کیلوگرم تخم مرغ را مرغانی داشتند که جیره حاوی 2800 کیلوکالری درکیلوگرم انرژی قابل متابولیسم و 15 %پروتئین دریافت کرده بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی؛ پروتئین؛ عملکرد؛ مرغان تخمگذار | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
A factorial experiment was conducted to investigate the response of laying hens to various levels of dietary energy and protein. Varying levels of dietary energy (2700, 2800, and 2900 Kcal ME/Kg) each at four protein levels (14,15,16 and 17%) were fed to 1152 27 week-old laying hens. Birds were randomized into cages, with each of the 12 experimental treatments consisting of 8 cages and 4 replicates. All birds were given free access to water and diets. Egg production, egg output, and feed efficiency were not significantly affected by either dietary energy or protein contents or ME by protein interaction (P<0.05), even though they tended to increase with increase in energy level. Dietary treatments did not exert any significant effect on feed conversion, feed per dozen eggs, albumen index, cracked and soft-shell eggs and mortality. Dietary protein affected egg weight (P<0.01), although there was no significant difference between protein levels of 15,16 and 17 %. The egg weight with proteins ranging from 14 to 15 and 17% was increased from 57.5 to 58.6 and 58.8 g, respectively. Feed intake reduced as energy level of the diet was increased (P<0.05). Feed intake was 2.5 g lower when dietary energy was raised form 2700 to 2900 Kcal/Kg (P<0.05). Feed cost per Kg egg weight increased with highest energy level (P<0.01). Financial returns were less (P<0.05) for hens fed on 2900 Kcal ME/ Kg and tended to increase non-significantly with decrease in protein level. There was also a significant energy effect observed (P<0.01) on egg shell quality. Pre- and post experiment body weights were taken at 27 and 40 wks of age. Alterations in dietary ME concentration had no influence on body weight change, however, it was affected (P<0.01) by protein levels. Maximum hen-day egg production, egg output, feed efficiency, and lowest feed cost per Kg egg weight were obtained on the ration containing 2800 Kcal ME/Kg and 15% protein. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Energy, laying hens, performance, Protein | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,331 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,766 |