تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,114,533 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,218,305 |
تعیین نیرو و انرژی لازم برای کندن غلاف نخود بعنوان معیاری برای ارزیابی مقاومت به ریزش | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 25، دوره 35، شماره 2 - شماره پیاپی 1491، اردیبهشت 1383 اصل مقاله (455.99 K) | ||
نویسندگان | ||
جواد خزائی؛ سعید محتسبی؛ علی رجبی پور؛ منصور بهروزی لار* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثرات رطوبت غلاف، سرعت و جهت اعمال نیرو بر مقدار نیرو و انرژی لازم برای کندن غلافهای سه رقم نخود (بیونیژ، کاکا و جم ) مطالعه شد . برای اعمال نیرو به غلافها، از ماشین کش ش و فشار اینستران بهره گرفته شد . تاثیر هر سه فاکتور مورد مطالعه، بر نیرو و انرژی مصرفی برای کندن غلافها معنی دار شد. با کاهش رطوبت از 50% تا 25% ، نیرو و انرژی لازم برای کندن غلافها افزایش، ولی پس از آن بطور معنی داری کاهش یافت و در 8% به کمترین مقدار رس ید. میانگین نیرو و انرژی لازم برای کندن غلافهای با رطوبت 25/0 به ترتیب 82/6 نیوتن و 40/19 میلی ژول تعیین شد . مقادیر متناظر برای رطوبت 8% به ترتیب معادل 19/1 نیوتن و 93/4 میلی ژول بود. بنابراین ارزیابی مقاومت به ریزش غلافهای نخود بر اساس نیرو و انرژی لازم برای کندن آنها نشان می دهد که در رطوبت 25% ، غلافهای نخود بیشترین مقاومت را به ریزش خواهند داشت که برای برداشت مناسب است . البته برداشت محصول در این سطح رطوبت بیشترین توان را نیازمند است . با افزایش سرعت اعمال نیرو، نیرو و انرژی لازم برای کندن غلافها بطور معنی د ار کاهش یافت . میانگین نیرو و انرژی لازم برای کندن غلافهای نخود دیم بیونیژ به ترتیب 7/4 نیوتن و 25/14 میلی ژول بود که بطور معنی داری بیشتر از آن برای دو رقم دیگر بودند . بنابراین انتظار می رود که این رقم نسبت به دو رقم دیگر، مقاومت بیشتری در مقابل ریزش داشته باشد . نیرو و انرژی لازم برای کندن غلافها در جهت پایین سو بطور معنی داری کمتر از آن در جهت بالاسو بود. البته در رطوبت 8% این اختلاف معنی دار نشد. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی؛ خواص فیزیکی و مکانیکی؛ غلاف نخود؛ کندن؛ نیرو | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the effect of moisture content, loading velocity and direction of applied force were studied on force and energy required for picking pods in three varieties of chickpea (Bivanij, Kaka, and Jam). An Instron testing machine was used for pulling off the pods. All factors indicated a significant effect on force and energy required for picking chickpea pods. The force and energy required for picking increased with a decrease in moisture content from 50% to 25%, but decreased significantly afterwards to become minimum at moisture content of 8%. The mean value for force and energy required for picking pods with 25% miosture content was 6.82 N and 19.40 mJ, respectively. Corresponding values at moisture content of 8% were equal to 1.19 N and 4.93 mJ, respectively. So, estimation of the resistance to shatter based on the force and energy shows that at 25% moisture content, chickpea pods show the most resistance to shatter, and so it is the best time to harvest the product. But, harvesting of the product at this moisture content level requires the most power. With an increase in velocity, the amount of required force and energy decreased significantly. The mean values of force and energy required for picking Bivanij dryland variety pods were 4.7 N and 14.25 mJ respectively, being significantly higher than those for the other two varieties (Kaka and Jam). Therefore, it is expected that this variety (Bivanij) be more resistant to shattering than the other two varieties. The force and energy required for picking pods in downward direction was significantly lower than that in upward direction. This difference was not significant for crop at 8% moisture content. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Chickpea pod, Energy, force, Physical and mechanical Properties, Picking | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,017 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,047 |