تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,115,616 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,219,807 |
بررسی تنوع ژنتیکی و طبقه بندی ارقام مختلف برنج | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 19، دوره 35، شماره 4 - شماره پیاپی 1495، تیر 1383 اصل مقاله (237.55 K) | ||
نویسندگان | ||
مهرزاد اله قلی پور؛ محمدصالح محمد صالحی؛ علی اکبر عبادی* | ||
چکیده | ||
به منظور تعیین تنوع ژنتیکی و طبقه بندی ارقام، تعداد 100 رقم از ارقام بومی و خارجی موجود در کلکسیون موسسه تحقیقات برنج در رشت درقالب طرح لاتیس ساده 10*10 با دو تکرارمورد بررسی قرارگرفت . دراین بررسی عملکرد دانه، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت محصول مورد ارزیا بی قرارگرفت . نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که بین ژنوتیپهای مورد بررسی از نظر کلیه صفات اختلاف معنی داری در سطح احتمال 1 درصد وجود دارد . بررسی ضرایب تغییرات ژنوتیپی نشان می دهد که بیشترین و کمترین مقدار این ضرایب بترتیب مربوط به صفات سطح برگ پرچم و ر وزهای تا 50 درصد گلدهی می باشد . صفت تعداد روز تا 50 درصد گلدهی بیشترین وراثت پذیری عمومی و وزن بوته کمترین مقدار وراثت پذیری عمومی را دارا بودند . گروه بندی ارقام براساس تجزیه کلاستر با استفاده ازروش Ward انجام گردید . براساس تجزیه کلاستر ارقام در 7 گروه قر ارگرفتندکه این تعداد کلاستر براساس آزمون T2 کاذب هتلینگ و معیار توان سوم خوشه ها مورد تائید قرارگرفت. گروه اول ( 24 رقم ) عمدتا شامل ارقام اصلاح شده و وارداتی بود و ارقام بومی و خوش کیفیت هم عمدتا درگروه پنجم قرارگرفته اند. | ||
کلیدواژهها | ||
برنج؛ تجزیه کلاستر؛ تنوع ژنتیکی؛ معیار توان سوم خوشه ها | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In order to determine the genetic variability and to classify of genotypes, 100 local as well as improved rice varieties were studied in a lOxlO simple lattice design in Rice Research Institute of Iran (Rasht). Such characters as grain yield, yield components and quality traits were evaluated. Analysis of variance demonstrated a significant difference among genotypes at 1% probability level for all traits. The highest and lowest of genotypic variability coefficient were observed for flag leaf surface and days to 50% flowering, respectively. The highest and lowest of broadsense heritabilities were obtained for days to 50% flowering and plant weight, respectively. Cluster analysis by use of Ward’s minimum variance classified the genotypes into seven groups. This grouping was confirmed by Pseudo Hoteling T2test and cubic clustering criterion. Most improved and imported varieties were groupef in one cluster while high cooking quality local varieties stood in another cluster. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cluster Analysis, Cubic clustering criterion, genetic variability, rice | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,389 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,835 |