تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,106,588 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,211,789 |
بررسی ویژگی های مکانیکی و رئولوژیکی دانه های گندم و برنج به منظور طبقه بندی کیفی | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، دوره 35، شماره 3 - شماره پیاپی 1654، خرداد 1383 اصل مقاله (312.38 K) | ||
نویسندگان | ||
امیر حسین افکاری سیاح؛ سعید مینایی* | ||
چکیده | ||
به منظور استخراج برخی خصوصیات کیفی دانه های گندم و برنج که می تواند در پیش بینی کیفیت محصول نهایی آنها بکار روند، آزمایش های تنش آسایی و آزمون فشاری محوری )به عنوان دو آزمون ساده مکانیکی ( به ترتیب بر روی دانه های گندم و برنج انجام پذیرفت . در این آزمایش ها، تاثیر رطوبت، سطح کرنش و نوع عامل بارگذاری بر برخی از ویژگی های مکانیکی دو نوع دانه غله بررسی شد . در هر دو آزمایش تنش آسایی و آزمون فشاری محوری، همراه با اندازه گیری عوامل مکانیکی، ضرایب دو معادله چند جمله ای برازش شده بر داده ها نیز بعنوان شاخص های شکل منحنی، استخراج گردیدند . بر اساس نتایج حاصله، مقادیر میانگین نسبت کاهش نیرو، بعنوان عاملی از منحنی تنش آسایی، عامل نیرو و ضرایب c1 و d2 (از معادلات چند جمله ای ) رابطه ای خطی با سختی گندم (شاخصی از کیفیت آسیابی گندم) داشتند. در این ارتباط، رطوبت تاثیری بحرانی بر نتایج داشت. تاثیر سطح کرنش اولیه بر نتایج نیز نشان دهنده تغییرات قابل ملاحظه خواص مکانیکی با افزایش سطح کرنش می باشد . درعین حال، بر اساس نتایج آزمون فشاری و استخراج خواص مقاومتی دانه برنج (منحنی نیروتغییرشکل)، مشخ ص شد که می توان ارقام برنج را بر اساس پارامترهای مکانیکی اندازه گیری شده، از یکدیگرتفکیک نمود . نتایج کاربرد دو نوع عامل بارگذاری نشان میدهد که با استفاده از هر عامل بارگذاری، خصوصیات معینی از بافت دانه برنج قابل استخراج می باشد | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون فشاری؛ برنج؛ تنش آسایی؛ خواص مکانیکی و رئولوژیکی؛ گندم | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In order to obtain some quality properties of wheat and rice kernels, which may be utilized for end–use property assessment, stress relaxation and uniaxial compression tests were conducted on wheat and rice kernels. In these tests, the effects of moisture content, strain level, and type of loading probe were investigated on mechanical properties of the two cereal grains. Along with measurement of mechanical parameters, stress relaxation tests were also carried out on wheat grains. Using these tests, the coefficients of two fitted polynomial equations were extracted from the curves as the indices of shape of curve. Based on the results, a linear relationship was defined relating the ratio of force decay, as a factor of stress relaxation curve, the force factor and c1 and d2 coefficients (of polynomial eq.’s), to the wheat hardness (an index of wheat milling quality). It was found that, wheat moisture content had a critical effect on the results. The effect of strain level on the results shows the considerable variations in mechanical properties, due to increase in strain level. According to the results of uniaxial compression tests and the strength properties of rice grain (extracted from the force – deformation curve), it was found that different varieties of rice can be classified based on measured parameters. In addition, use of two types of loading probes showed that for each kind of probe, a specific characteristic of grain tissue can be assessed. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Compression test, Mechanical and rheological properties, rice, Stress relaxation, Wheat | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,776 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,174 |