تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,033 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,502,683 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,766,846 |
بهینه سازی روش شستشوی غشاهای لبنی | ||
نشریه دانشکده فنی | ||
مقاله 4، دوره 41، شماره 4 - شماره پیاپی 1661، تیر 1386 اصل مقاله (242.77 K) | ||
نویسندگان | ||
مریم مشایخی؛ رضا روستاآزاد؛ اختر الملوک کاظمی* | ||
66005819 | ||
چکیده | ||
روش آماری تاگوچی جهت تدوین دستورالعمل بهینه شستشوی غشاهای اولترافیلتر در صنعت لبنیات بکار گرفته شد. در این خصوص یک تابع هدف با استفاده از چهار پارامتر بدون بعد شدة نرخ تراوش آب و سرم شیر، درصد ماده خشک و پروتئین تراویده به عنوان شاخصهای کیفیت عملکرد شستشوی غشاء شستشو شده تعریف گردید. بر اساس این نتایج ترکیب بهینة محلول قلیایی شامل 8/0% سود ، 0/1% EDTA ، 0/1% سدیم دی هیدروژن فسفات ، 1/0% کربنات سدیم و 2/0% SDS می باشد. شستشو با این محلول به مدت 90 دقیقه در مرحله اول و به مدت 20 دقیقه در مرحله دوم در دمای ثابت ?C 50 مناسب تشخیص داده شد. ترکیب بهینة محلول اسیدی شامل 3/0% اسیدنیتریک ، 01/0% اسید فسفریک و 15/0% مارلوفن بدست آمد که شستشو با این محلول به مدت 60 دقیقه در دمای ?C30 تاثیر جدی در شستشوی غشاء نشان می دهد. علاوه بر این تاثیر استفاده از آنزیمهای لیپاز و پروتئاز در عملیات شستشو مورد مطالعه قرارگرفت. نتایج نشان می دهد شاخص تاثیر مثبت آنزیم پروتئاز 39/4 درصد قوی تر از آنزیم لیپاز می باشد که این مطلب می تواند نشان از تاثیر جدی تر ترکیبات پروتئینی نسبت به ترکیبات لیپیدی در گرفتگی عارض در غشاهای لبنی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنزیم؛ اولترافیلتر؛ تاگوچی؛ شستشو؛ غشا؛ لبنیات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
The Tagouchi method was used for providing the instruction of ultra-filter dairy membrane cleaning. The goal function with using of four undimentionalized parameter, i.e., water and milk serum flux, percent of protein and dry mass of permeate, as quality indicator of cleaning of cleaned membrane, was defined. As a result, basic cleaning solution was found as follows: 0.8% NaOH, 1.0% EDTA, 1.0% Sodium di Hydrogen Phosphate, 0.1% Sodium Carbonate and 0.2% SDS. Cleaning with this solution at first step for 90 min and at second step for 20 min in 50°C was found suitable. The optimum acidic solution was obtained as 0.3% Nitric Acid, 0.01% Phosphoric Acid and 0.15% Marlophen. Cleaning with this solution for 60 min at 30°C has serious effect on membrane cleaning. In addition, using of lipase and protease in cleaning operation was studied. The results showed that protease is 4.39% stronger than lipase. It is shown that the serious effect of protein components is more than oily components on fouling of dairy membrane. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,610 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,380 |