تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,533 |
تعداد مقالات | 70,518 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,132,750 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,238,621 |
بررسی اثر رقم ، رطوبت و زمان عملیات برسفید کردن برنج | ||
مجله علوم کشاورزی ایران | ||
مقاله 4، دوره 38، شماره 2 - شماره پیاپی 1789، آذر 1386 اصل مقاله (200.73 K) | ||
نویسندگان | ||
سیدحسین پیمان؛ رضا روحی؛ محمدرضا علیزاده؛ سعید مینایی* | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر سه عامل رطوبت دانه، رقم و زمان سفید کردن بر شاخص سفید شدگی و درجه خرد برنج مورد بررسی قرار گرفت. سه رقم علی کاظمی، بینام و خزر هر یک در سه سطح رطوبتی 14-5/12 ، 5/12-11 و 11- 5/9 درصد برپایه تر بررسی شده و زمان سفید کنی در چهار سطح15، 30، 45، و 60 ثانیه مورد آزمایش قرار گرفت. اجرای آزمایشها بصورت کرتهای خرد شده در قالب طرح پایه بلوکهای کامل صورت گرفت. نتایج آزمایشها نشان داد که مدت زمان سفیدکردن در سطوح تعیین شده، تاثیر معنی داری بر خرده برنج ایجاد شده در مرحله سفیدکنی ندارد. ولی افزایش زمان سفیدکنی از 15 ثانیه به 60 ثانیه باعث افزایش شاخص سفید شدگی میشود. میزان خرده برنج ایجاد شده در مرحله سفیدکنی برای هر سه رقم اختلاف معنی داری نشان میداد. بیشترین خرده برنج برای رقم علی کاظمی و کمترین خرده برنج برای رقم خزر حاصل شد. شاخص سفیدشدگی رقم خزر به طور معنی داری بیشتر از دو رقم دیگر میباشد و کمترین میزان خرده برنج برای هر سه رقم در مرحله سفیدکنی در محتوای رطوبتی 11-5/9 درصد مشاهده گردید | ||
کلیدواژهها | ||
سفید کن برنج؛ زمان سفید کردن؛ رطوبت؛ شاخص سفیدشدگی؛ خرده برنج؛ ضایعات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
چکیده [English] | ||
In this study the effects of grain moisture content, variety and whitening time on whiteness index, as well as the percentage of breakage were examined. The varieties used were Alikazmi, Binam and Khazar with three moisture content levels of 12.5-14%, 11-12.5% and 9.5-11% on a wet basis. Whitening times were 15, 30, 45 and 60 seconds. The results showed that the whitening times had no significant effect on breakage percentage, but increase in whitening time from 15 to 60 sec. caused an increase in whiteness index. There were significant differences observed among the varieties. Aliazemi and Khazar sustained a maximum and minimum rice breakage, respectively. Whiteness index of Khazar variety was significantly higher than that in the other two varieties. Rice breakage was a minimum in the range of 9.5-11% moisture content for all the three varieties | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Rice whitening, whitening index, moisture, Broken rice | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,015 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,450 |