تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,502 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,116,717 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,221,471 |
اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقاله 2، دوره 39، شماره 1 - شماره پیاپی 195725، اسفند 1387 اصل مقاله (181.23 K) | ||
نویسندگان | ||
عقیل محمودی پور؛ محمود اثنی عشری؛ منصور غلامی؛ امید کرمی | ||
چکیده | ||
رسوراترول (3،5،'4- تری هیدروکسی استیلبن) یک ترکیب آروماتیک ارزشمند است که از سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی در انسان جلوگیری میکند. این ماده از میوه (در سه مرحله) و برگ دو رقم انگور ایرانی (رجبی سفید شیراز و کشمشی قرمز) با پیرایش یک شیوه عمومی استخراج و با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مورد ارزیابی کمی قرار گرفت. مقدار رسوراترول موجود در میوه و برگ رقم رجبی سفید شیراز بیش از رقم کشمشی قرمز و میزان این ماده در میوههای هر دو رقم بیش از برگهای آنها بود. میزان تجمع رسوراترول در هر دو رقم در ابتدای رشد و نمو میوه (4 هفته پس از مرحله تمام گل) بیشتر از مراحل بعد (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) اندازهگیری شد بطوریکه مقدار تجمع آن از ابتدای رشد و نمو میوه تا مرحله رسیدن کامل سیر نزولی داشت و در موقع رسیدن کامل میوه به کمترین میزان خود رسید. میوهها و برگهای دو رقم مورد آزمایش تحت تأثیر تیمار پرتو فرابنفش (با طول موج 254 نانومتر) قرار گرفت و میزان رسوراترول آنها پس از تیمار اندازهگیری شد و این میزان بطور معنیداری نسبت به شاهد افزایش یافت. میوههای هر دو رقم تحت تأثیر تیمارهای مذکور در مرحله 4 هفته پس از تمام گل واکنش بهتری نشان داده و رسوراترول بیشتری انباشته کردند، اما میزان تجمع این ماده در مراحل بعدی (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) سیر نزولی داشت بطوریکه اثر تیمارهای یاد شده روی تولید رسوراترول در میوههای کاملا" رسیده به حداقل خود رسید. | ||
کلیدواژهها | ||
انگور؛ پرتو فرا بنفش؛ رسوراترول؛ کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of UV Ray on Resveratrol Production in Leaf and Fruit of Two Iranian Grape (Vitis Viniverum) Cultivars | ||
نویسندگان [English] | ||
aghil mahmoodi pour؛ mahmood asna ashari؛ Mansoor Gholami؛ Omid Karami | ||
کلیدواژهها [English] | ||
., grape, High Performance Liquid Chromatography (HPLC), Resveratrol, UV ray | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,722 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,196 |