
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,623 |
تعداد مقالات | 71,548 |
تعداد مشاهده مقاله | 126,910,978 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 99,959,847 |
اثر تنش شوری برمحتوای پروتئین، رنگیزه ها، قندها و ترکیبات فنلی در کشت بافت چند گونه از شنبلیله های ایران | ||
مجله علوم دانشگاه تهران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 6، دوره 36، شماره 2 - شماره پیاپی 344629، دی 1389 اصل مقاله (146.51 K) | ||
نویسندگان | ||
منا صراحی نوبر؛ وحید نیکنام؛ بابک مرادی | ||
چکیده | ||
گیاهان از مکانیسم های متعددی برای پاسخ به تنش شوری استفاده می کنند. در این تحقیق، تاثیرات تنش NaCl بر وزن تر و خشک، محتوای پروتئین، پرولین، قندهای مختلف، رنگیزه های فتوسنتزی و محتوای ترکیبات فنلی در کشت بافت T. foenum- graecum،T. aphanoneura،T. eliptica و T. tehranica در شرایط در شیشه مورد مطالعه قرار گرفت. بافت کالوس از قطعات جداکشت محور زیر لپه دانه رست های 10 روزه در محیط MS حاوی 5/0میلی گرم در لیتر دی کلرو فنوکسی استیک اسید(2-4-D) و 1 میلی گرم در لیتر کینتین به دست آمد. کالوس ها بعد از 35 روز در محیط MS حاوی غلظت های 0، 50، 75، 100و 150 میلی مولار NaCl واکشت شدند. وزن تر و خشک هر چهار گونه تحت شوری کاهش نشان داد. تحت شوری محتوای پرولین، ترکیبات فنلی، قندهای محلول، الیگوساکاریدها و قندهای احیاکننده در هر چهارگونه افزایش یافت | ||
کلیدواژهها | ||
پرولین؛ ترکیبات فنلی؛ رنگیزه های فتوسنتزی؛ شوری؛ کشت بافت | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of NaCl salinity on protein, pigments, sugars and phenolic compounds contents in calli of some Trigonella species | ||
نویسندگان [English] | ||
Mona Sorahinobar؛ Vahid Niknam؛ Babak Moradi | ||
چکیده [English] | ||
Plants take different strategies in response to salt stress. In this investigation, the effect of NaCl on fresh and dry weights, content of proteins, proline, sugars, pigments and phenolic compounds were studied in calli of T.foenum-graecum, T.aphanonoera, T.eliptica and T.tehranica in vitro. Callus tissues were established from surface sterilized, hypocotyl explants of 10 days old seedlings on MS medium supplemented with 0.5 mg l -1 2,4-dichloro-phenoxy acetic acid (2,4-D) and 1 mg l -1 Kinetin (Kin). The calli were subcultured on MS medium suplimented with 0, 50, 75, 100, 150 mM NaCl after 35 days. Fresh and dry weight decreased in calli of all four species. Proline content, phenolic compounds, soluble sugars, oligosaccharids and reducing sugars increased under salinity in calli of all four species whereas protein content and polysaccharids decreased under salt stress in calli of all the species. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
phenolic compounds., photosynthesis pigments, proline, salinity, Tissue culture | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,148 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4,742 |