![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,683,244 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,912,792 |
اثر سطوح مختلف جو و مولتی آنزیم بر انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیره و عملکرد جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقاله 10، دوره 42، شماره 3، دی 1390، صفحه 275-283 اصل مقاله (248.28 K) | ||
نویسندگان | ||
علی اصغر ساکی1؛ سارا میرزایی گودرزی2؛ شهاب قاضی3؛ محمد مهدی معینی3؛ فاطمه صاحبی اعلاء4 | ||
1دانشیار، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
2دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
3استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه | ||
4دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا، همدان | ||
چکیده | ||
برای تعیین انرژی قابل متابولیسم و بررسی اثر مولتی آنزیم بر قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیرهها به روش In-vitro و عملکرد جوجههای گوشتی آزمایشی انجام شد. از 800 قطعه جوجه گوشتی یک روزه تعیین جنسیت نشده آربوراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی در هشت تیمار با چهار تکرار و 25 قطعه در هر تکرار در آزمایش فاکتوریل 4×2 با چهار سطح جو (صفر، 10، 20 و30 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 500 گرم در تن) استفاده شد. انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی دانه جو به ترتیب 6/2886، 2/3624 و مقادیر تصحیح شده بر اساس ازت به ترتیب 8/3015 و 3205 کیلوکالری بر کیلوگرم و قابلیت هضم پروتئین 95/57 درصد بدست آمد. بالاترین مصرف خوراک، سطح صفر درصد جو (66/2776 گرم) بود که نسبت به 30 درصد جو دارای افزایش معنیداری بود (05/0P<). افزایش معنیداری در وزن زنده در سطح صفر درصد جو (83/2077 گرم) نسبت به سطوح 20 و 30 درصد مشاهده شد (05/0P<). بهبود معنیداری در ضریب تبدیل غذایی در سطوح صفر و 10 درصد جو نسبت به سایر سطوح در دو دوره آغازین و رشد مشاهده شد (05/0P<). اثر سطوح مختلف جو، آنزیم و برهمکنش آنها بر قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین جیرههای آغازین و رشد معنیدار نبود. بالاترین میزان شاخص تولید مربوط به سطح صفر درصد جو (175/410) بود که علاوه بر تیمار 10 درصد جو نسبت به سایر تیمارها دارای افزایش معنیداری بود (05/0P<). به طور کلی سطوح صفر و 10 درصد جو با آنزیم، موجب بهبود مصرف خوراک، وزن زنده، میانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
انرژی قابل متابولیسم؛ جوجه گوشتی؛ دانه جو؛ عملکرد؛ قابلیت هضم؛ مولتی آنزیم. | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effect of Various Levels of Barley and Multi Enzyme on Metabolizable Energy, Dry Matter and Protein Digestibility of Diets and Performance of Broiler Chicks | ||
نویسندگان [English] | ||
Ali-asghar Saki1؛ Sara Mirzaei Goudarzi2؛ Shahab Ghazi3؛ Mohammad Mehdi Moeini3؛ Fatemeh Sahebi Ala4 | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was carried out for a determination of metabolizable energy and the effect of the Grind multienzyme on in-vitro dry matter and protein digestibility in diets, and as well on performance of broiler chicks. A number of 800 day old unsexed Arbor Acres broilers were placed in 8 treatments and 4 replicates (25 chicks each). A completely Randomized Design (CRD) of a factorial arrangement (4×2), along with 4 levels of barley (0, 10, 20 and 30%) and 2 levels of enzyme, (0 and 500 g/ton) were modulated for a duration of 42 days. Apparent Metabolizable Energy (AME), the same factor (AME) corrected by nitrogen (AMEn), True Metabolizable Energy (TME), and true metabolizable energy corrected by nitrogen (TMEn) as well as digestibility of barley protein (based on dry matter) were recorded as 2886.6, 3015.8, 3624.2, 3205.5 kcal/kg and 57.95% respectively. Feed intake rate, in control treatment (2776.66g), was significantly (p<0.05) higher than those in 10% barley (no enzyme containing), and 30% barley (enzyme containing). Body weight recorded for 0% barley treatment (2077.83g) was significantly higher than those for 20 and 30% treatments (p<0.05). The results finally indicate that 0 and 10% barley along with Grind enzyme supplementation treatments lead to desirable feed conversion ratio, increased body weight as well as improved growth rates. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Barley, broiler chicks, digestibility, Metabolisable energy, Multi enzyme., performance | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,731 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,654 |