تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,532 |
تعداد مقالات | 70,501 |
تعداد مشاهده مقاله | 124,107,968 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 97,212,641 |
ارزیابی وضعیت آلودگی پنیرهای سنتی به سروتیپهای اشریشیاکلی در استان چهار محال و بختیاری | ||
مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | ||
مقاله 4، دوره 63، شماره 4 - شماره پیاپی 721882، دی 1387، صفحه 301-304 اصل مقاله (224.97 K) | ||
نویسندگان | ||
تقی زهرایی صالحی1؛ تقی زهرایی صالحی2؛ حمدالله مشتاقی1؛ احسان زایر زاده3 | ||
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد | ||
2گروه میکروب شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | ||
3دانشآموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد | ||
چکیده | ||
این مطالعه جهت ارزیابی پنیرهای سنتی تولید شده در استان چهار محال و بختیاری و آلودگی به سروتیپ E. coli 7:H157O که به عنوان یکی از مهمترین سروتیپهای بیماریزای انسان در سالهای اخیر معرفی شده است طراحی و با اخذ نمونههای تصادفی از مکانهای تولید و توزیع این فراورده به اجرا گذارده شد. ابتدا نمونههای پنیر(200 نمونه) در محیط غنی کننده انتخابی آبگوشت اشریشیا حاوی آنتی بیوتیک نوبیوسین کشت داده شد و سپس روی محیط انتخابی سوربیتول مک کانکی منتقل گردید. پرگنههای رشد کرده بر روی این محیط خالصسازی شده و سپس توسط آزمونهای بیوشیمیایی و سروژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند و سروتیپهای مختلف جدا و تعیین هویت شدند. از نمونههای مورد بررسی در 4 مورد (2درصد) سروتیپ 157O باکتری اشریشیاکلی جدا گردید. آلودگی پنیرهای گاوی به این سویه 7/1 درصد و پنیرهای گوسفندی 84/3 درصد بود. از پنیرهای تولید شده از شیر بز سروتیپ فوق جدا نگردید. هیچکدام از سروتیپهای جدا شده در این مطالعه دارای پادگن 7H نبودند. از نمونههای پنیر سایر سروتیپهای باکتری E. coli نیز جدا شدند، به طوری که 17 درصد پنیرها به سایر سروتیپهای این باکتری آلوده بودند. در بین این سروتیپها، سویههای آنتروپاتوژن( 86, O127O 126, O125, O114, O55, O44O)، (انتروتوکسیژن 20O و 128O ) و وروتوکسیژن ( ‚26O و 111O )وجود داشتند. از این رو پنیرهای سنتی تولید شده میتوانند به عنوان حامل بالقوه برای سروتیپهای مختلف باکتری اشریشیاکلی عمل نموده و این سروتیپها را به انسان منتقل نماید. | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیاکلی7:H157O ؛ پنیرهای سنتی؛ گاو؛ گوسفند | ||
عنوان مقاله [English] | ||
STUDY OF THE CONTAMINATION OF TRADITIONAL CHEESES TO E. COLI SEROTYPES IN CHAHARMAHAL AND BAKHTIARI PROVINCE | ||
نویسندگان [English] | ||
Taghi Zahraei Salehi1؛ Taghi Zahraei Salehi2؛ Hamd Allah Moshtaghi1؛ Ehsan Zaerzadeh3 | ||
چکیده [English] | ||
To determine the contamination of traditional cheeses to E. coli O157:H7 this study was conducted in Chaharmahal and Bakhtiari province. Two hundred cheeses samples were obtained randomly and bacteriological examinations were done on all isolates, by culture in selective enrichment media and after that, selective plating. Suspected colonies were examined with O and H antisera for identification of serotypes of E. coli, by direct agglutination method. Two percent of unpasturized cheeses were contaminated to E. coli O157 but non of them were O157:H7. The contamination of sheep, cow and goat cheeses were 3.84%, 1.7% and 0, respectively. Seventeen percent of E. coli isolated from samples were as serotypes including, Enteropathogenic (O44, O55, O114, O125, O126, O127, O86), Enterotoxigenic (O20, O128) and Verotoxigenic (O26, O111). From the results of this study it seems that traditional cheeses could be a potent vehicle to transmit the various serotype of E. coli to human. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cow, E. coli O157:H7, Goat, sheep, traditional cheese | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,562 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,018 |