![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 161 |
تعداد شمارهها | 6,573 |
تعداد مقالات | 71,037 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,524,552 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,785,112 |
اثر جیره غذایی حاوی زئولیت طبیعی (کلینوپتیولیت) بر مقدار رشد ماهی تیلاپیای قرمز (OREOCHROMIS SP . ) و کاهو ( LACTUCA SATIVA ) در یک سازگان مدار بسته پرورش توام (AQUAPONIC) | ||
مجله منابع طبیعی ایران (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 9، دوره 58، شماره 1 - شماره پیاپی 1000069، فروردین 1384 اصل مقاله (2.04 M) | ||
نویسندگان | ||
غلامرضا رفیعی؛ چی روز سعد* | ||
چکیده | ||
در یک سازگان مدار بسته پرورش ماهی و گیاه در جیره غذایی ماهی زئولیت اضافه شد و اثر آن بر رشد ماهی تیلاپیا و کاهو مورد بررسی قرار گرفت سازگان پرورش شامل یک مخزن یا حوضچه نگهداری ماهی به شکل مکعب مستطیل با یک پمپ مکش آب با قدرت آبدهی 30 لیتر در دقیقه و سه سینی پرورش گیاه بود که به فاصله 20 سانتیمتر بالای حوضچه پرورش ماهی نصب شده بود وجود یا عدم وجود زئولیت طبیعی در جیره غذایی ماهی تیمارهای آزمایش را تشکیل داد در تیمار اول یا شاهد زئولیت در جیره غذایی ماهی وجود نداشت و در تیمار دوم یا مورد آزمایش 3 درصد زئولیت در غذای ماهی وجود داشت ولی هردو جیره از نظر کیفی (درصد پروتئین ، چربی و فیبر و انرژی )یکسان بودند هر تیمار شامل سه تکرار بود مدت انجام آزمایش 7 هفته بود درشروع آزمایش هر حوضچه پرورش ماهی با 640 لیتر آب پر شد و در آن 50 قطعه ماهی تیلاپیا قرمز به وزن تقریبی 2/0± 23/6 گرم ریخته شد و هر حوضچه ار طریق 2 سنگ هوا که به شبکه هواده مرکزی وصل بودند هوادهی شدند دو هفته بعد از شروع آزماش تعداد 42 نشاء کاهو به سینی های پرورش گیاه در هرواحد آزمایش وارد در پایان آزمایش میانگین وزن انفرادی ماهی محصول ماهی و مرگ و میر ماهی اختلاف معنی داری را در بین تیمارها نشان نداد (p<0.05 )میانگین وزن انفرادی ماهی در تیمار شاهد و حاوی زئولیت به ترتیب 00/2±50/32 و02/2±80/32 گرم بود مقدار محصول کاهو در تیمار حاوی زئولیت به طور معنی داری (05/0 p< )درمقایسه با شاهد بیشتر ودر مقدار محصول در تیمار حاوی زئولیت و شاهد به ترتیب 67±768 و83±275 گرم بود نتایج این تحقیق نشان داد که وجود زئولیت در جیره غدایی ماهی اثر چشمگیری را در افزایش رشد و تولید کاهو در یک سازگان پرورش توام کاهو و ماهی دارد ولی در خصوص اثر جیره حاوی زئولیت بر روی رشد ماهی تیلاپیا در سازگان پرورشی مورد استفاده نیاز به انجام یک تحقیق مدون با در نظر گرفتن سطوح مختلف زئولیت در جیره غذایی است . | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Effects Of Dietary Zeolite on the Growth of Red Tilapia (Oreochromis Sp.) And Lettuce (Lactuca sativa) in an Aquaponic System | ||
چکیده [English] | ||
The effect of natural dietary zeolite (at a level of3%) on the growth of red tilapia and lettuce seedlings in an aquaponic system was evaluated. The experimental unit was a recirculating system consisted of a fiberglass tank with 120 cm (width) x 80 cm (Length) x 100 cm (height) •equipped with three hydroponic troughs (110 cm L x 30 cm W x 7cm D) and a submersible pump (Model Aqua, 1500) with the power of pumping 30 11 min of water used for recycling water from the rearing tank through the hydroponic troughs. At the initiation of the experiment each fish tank was filled with 640 liters of gentle aerated tap water, then 50 pieces of red tilapia juvenile with a mean body weight of 6.23 ± 0.1Og were introdued into it. After two weeks of initiating the experiment, 42 cups, each containing one-week aged seedlings of lettuce were introdued in the hydroponic troughs in each experimental unit. The experimental design was a completely randomized one in triplicates for each treatment. In the investigating treatment, fish were fed with a dietary zeolite and in the control treatment they were fed with a zeolite free diet. The quality in both diets based on biochemical composition (protein, fat, fiber and total energy) was the same. The individual weight, biomass and mortality of fish were not significantly different (P > 0.05) among treatments at the end of experiment. Mean indivitual body weight in fish was 32.50 ± 2.00 and 32.80 ± 2.02 in treatments control and dietary zeolite , repectively at the end of experiment. Utilization of dietary zeoilte increased the yield of lettuce significantly (P<0.05) as compared to control. Lettuce yield was 275± 83 and 768 ±67 in treatments control and dietary zeolite, repectively. The concentration of total ammonia was significantly lower (P< 0.05) in fish rearing tanxs in treatment with dietary zeolite at the end of experiment. The results in this reseach indicated that use of a dietary zeolite (at a level of 3%) evidently increases the growth of lettuce seedlings in an aquaponics system and emphasized the need for a further research to investigate the effect of different levels dietary zeolite on the growth of red tilapia in an aquaponic system . | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,094 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 781 |